Традиції тернополян (фото)

вв

Лемківська церква, яку освятили у Тернополі цього року, стала справжнім осередком, довкола якого об’єдналися переселенці нашого краю. Тут вони гуртуються, моляться, відроджують традиції предків та передають їх молодому поколінню.

– Ми щиро віримо, що наші діти, внуки і правнуки будуть гідними представниками лемківської культури, які дієво плекатимуть нашу мову, звичаї, обряди, – зазначила ведуча заходу та авторка сценарію Марія Тройчак. – Сьогодні ми ніби повернулися у минуле наших батьків, дідів та прадідів, вшанували їхню пам’ять та відродили часточку тих чудових традицій, яких вони нас навчали змалку.

19
19

16
16

Храм був переповнений – на свято завітали більше сотні тернополян. Прийшли родинами, щоб разом зануритися в особливу атмосферу новорічно-різдвяних традицій та приходу святого Миколая, повідомляє Наш День.

Настоятель храму отець Василій Шафран відслужив недільну літургію. А далі розпочалося свято. Хлопчики та дівчатка розповідали вірші, співали та разом із дорослими розіграли справжнє театралізоване дійство.  У заході взяли участь Світлана та Ярослава Фалатовичі, Павлик та Софійка Шафран, Вікторія та Дмитрик Вівчар, Тадей та Софійка Татарин, Богдан та Льоня Марфіян, Ангеліна Велюш та Владик Зарицький.

Організували свято церковний комітет храму та міське товариство «Лемківщина». Після закінчення урочистої програми діти отримали подарунки від святого Миколая, а на всіх присутніх чекало солодке частування.

Вибір читачів за тиждень

Відео