Тернополянкам на замітку: правильна вечеря – це запорука красивої та стрункої фігури

їжа

Правильне харчування – це 70% результату в схудненні,  харчуючись правильно, ви не тільки отримуєте струнке тіло, але і масу бонусів таких, як ваше здоров’я, справну роботу травної системи.

Харчуючись належним чином, ви отримуєте всі необхідні вітаміни і мікроелементи, які позитивно  впливають на здоров’я і зовнішній вигляд шкіри, волосся і нігтів.

Але багато тих, що худнуть допускають одну велику помилку, вони пропускають важливіший прийом їжі – вечерю. Правильна вечеря – це запорука красивої та стрункої фігури! Пропускати один з трьох основних прийомів їжі, в надії на те, що ваш вага стрімко піде вниз – велика помилка. Навпаки, наш організм влаштований таким чином, що якщо він відчуває «голодні муки», то включається інстинкт самозбереження і він починає збирати запаси, а так як цими припасами є жир, то цифра на вагах, всупереч очікуванням поповзе вгору.

На вечерю не можна їсти висококалорійні страви, які містять вуглеводи, від яких глікоген в крові швидко піднімається і так само швидко опускається.  Також не рекомендується вживати складні вуглеводи: крупи, хліб, макарони, тому що відбувається стрибок глікогену, нехай і не таке стрімке, як від швидких.

Мало розібратися в тому, що можна їсти на правильний вечерю. Потрібно знати, коли зробити вечірній прийом їжі. Останній прийом їжі повинен бути за 3-4 години до сну, але це не означає, що ви можете з’їсти слона. Ваш раціон повинен обмежиться 300-500 калоріями, при цьому маса прийому повинна бути не більше 100 грамів м’яса і 200 грамів овочів, або 1 склянка кефіру і 200 грамів сиру.

Важливо знати, що слід правильно приготувати їжу. Не варто смажити у великій кількості олії, потрібно готувати на грилі, або запікати м’ясо в духовці без використання рослинного і вершкового масла.

Матеріал для колонки підготувала тренер танцювальної студії  «Special dance» Тетяна Бастюк.

Вибір читачів за тиждень

Відео