Як правильно зустріти 2017 рік

866ce395b224d87ca8641626c1a9d6a5_XL

У східному календарі 2017 рік – це рік Вогняного Півня, який прийде на зміну такій же Вогняній Мавпі 2016-го. Кольором, який буде керувати роком, стане червоний. Вогняний Півень і червоний колір уособлюють силу, міць, енергію, рух, оновлення і лідерство. Вони також наповнять рік великими перспективами і безліччю життєвизначальних моментів.

Стихія вогню надає силу, щоб протистояти будь-яким труднощам і з упевненістю зробити наступний крок. Тому, якщо вам вдасться умилостивити цей сильний і непокірний знак, то ви отримаєте все, про що мріяли. І хоча за гороскопом влада Вогняного Півня настане лише 28 січня, українці, зустрічаючи Новий рік, можуть скористатися дрібкою магії, щоб нехитрими способами покращити своє життя в наступному році, повыдомляэ Наш день.

Що вдягнути?

Що люблять півні? Звісно, все яскраве і блискуче. Тому новорічний одяг має бути відповідним. Щоправда, треба не перестаратися, адже є ризик перетворитися на двійника новорічної ялинки. Для зустрічі 2017-го обирайте вбрання червоних, помаранчевих і жовтих барв, які пасуватимуть вогняному характеру символа прийдешнього року.

Якщо не хочете бути схожими на півнів, то доповніть навіть скромну новорічну сукню чи костюм яскравими аксесуарами. Якщо не любите червоні барви, зупиніть свій вибір на одязі рожевого або марсалового кольору. Непоганим доповненням до яскравих червоних тонів стане синє і фіолетове. Так ви точно привабите увагу Вогняного Півня. Проте пам’ятайте про елегантність у новорічну ніч, тому і чоловікам, і жінкам варто відмовитися від джинсів із дірками на колінах чи старих футболок.

Нехай чоловіки не соромляться у цю ніч підкреслювати свою мужність, а жінки – свою розкішність. Прийшов час “почистити пір’ячко” – одяг має бути гарним, але не вульгарним: ви ж чекаєте приходу древнього східного символу, а не півня, якого вам бабця передає із села.

Прикрашайте себе!

Символ року полюбляє золоті прикраси, тому сміливо одягайте їх у новорічну ніч. Але не перетворюйте себе на музейний експонат і уникайте прикрас із символами хижих тварин, адже за таке символ року вам не подякує. Якщо ви не захоплюєтеся золотими прикрасами або вважаєте, що вони не пасують вашому віку, можете одягнути яскраву біжутерію. Але для зустрічі Нового року не купуйте дешеві брязкальця за три гривні, знайдіть те, що пасуватиме “господарю” 2017 року. Пам’ятайте про золоту середину: навіть якщо вам хочеться одягнути щось дуже епатажне, краще відкладіть такі прикраси для іншого випадку.

Що поставити на стіл?

Древні племена уникали вживати в їжу свої тотеми, духів, які їх захищали і допомагали в полюванні. Тому в магічну новорічну ніч краще не готувати на стіл страв із курятини: символ року не буде у захваті від того, що ви апетитно наминаєте його родичів. Ще одне табу святкового столу 2017 року – яйця, приготовані окремо, наприклад, фаршировані. Але додавати яйця у різноманітні салати і закуски можна, тільки щедро прикрасьте декором, щоб новорічний півень нічого не помітив. А ще краще – використовувати перепелині яйця.

Півня можна привабити також цілком пташиними інгредієнтами у стравах – пшеничною мукою, рисом, крупами, зернами кукурудзи тощо. Створюючи меню для новорічного столу, проявіть фантазію та творчість, адже півень таке любить. Цікавим буде поєднання м’ясних і рибних страв на столі. Прикрасити страви можна помідором, буряком й іншими продуктами червоних барв. Уникайте штучності у їжі, бо півень не пробачить фальші.

Десерти від майстерних господинь Вогняного Півня особливо порадують. Доречною буде і ваза з яскравими фруктами у тонах наступного року, щоб в домі не було ні нужди, ні голоду. Не забудьте яскраво сервірувати святковий стіл. Навіть кольорові серветки із зображенням символу року вже додадуть відповідного настрою. Додати яскравості на святковий стіл можна різнобарвними напоями. А ще можна приготувати кольоровий лід, заморозивши фруктовий сік.

Новорічний фен-шуй

Якщо вигляд вашого житла буде живим і яскравим, як і сам символ 2017 року, це обов’язково приверне прихильність Вогняного Півня. Чудово підійдуть самобутні вироби та прикраси для дому в рідному для нього стилі. Сільський лейтмотив повинен проявлятися не тільки в оздобленні будинку і ялинки, але і оформленні подарунків, стін, вікон, дверей та інших частин приміщення.

У новорічному декорі використовуйте відтінки червоного, лілові, бордові, пурпурні, золоті, помаранчеві, пісочні і жовті фарби. У списку кращих кольорів для святкування Нового року також зелений, коричневий, теракотовий, синій. Звичайно, при цьому важливо не переборщити з кольорами.

Прихід року Півня чудово підкреслять на кухні плетені кошики і посуд з глини і кераміки, у вітальні – вазони з пшеницею або соняшниками. Ще одним актуальним елементом стануть стрічки, які символізують оперення півня. З їх допомогою можна декорувати стіни і новорічну ялинку, а також закріпити на стільцях і використовувати в новорічних композиціях.

Підбираючи статуетки господаря майбутнього року, врахуйте, що півень – це дбайливий глава пташиного сімейства, тому подумайте і про фігурки курочок і курчат, щоб залучити благополуччя і згуртованість у вашу сім’ю.

Декоративні фігурки птахів обов’язково повинні бути присутніми в південно-східній частині будинку. І, до речі, не тільки під час новорічних свят.

Важливо приділити увагу матеріалу, з якого зроблені фігурки: півень з бронзи або міді збагатить господарів будинку, дерев’яний – заспокійливо діятиме на домочадців, керамічний, фарфоровий або скляний – захистить житло від негативних факторів навколишнього середовища.

З ким зустріти?

У східному календарі знак півня вважається дуже товариським, він любить увагу і компліменти. Тому найкраще зустрічати новий 2017 рік у шумній, великій компанії друзів і родичів. Також бажано до півночі встигнути помиритися із тими, з ким ви посварилися цьогоріч. Не починайте 2017-й із важким серцем: нехай минуле залишиться у минулому. Святкуйте Новий рік весело і шумно – півень любить погомоніти.

Що подарувати?

Якщо ви таки вирішите святкувати Новий рік у великій компанії, не забудьте розщедритися на маленькі, але цікаві подарунки. Якщо ж фінанси вам цього не дозволяють, зробіть подарунки власними руками, приміром, розмальовані імбирні пряники, перев’язані яскравими стрічками або ароматизована природними інгредієнтами сіль. Півні полюбляють практичні подарунки, тому дрібні аксесуари для кухні жінкам чи інструменти для чоловіків будуть теж доречними.

Вогняний Півень – непростий символ року, тому у 2017 році не виключені й “півнячі бої”. Однак сподівайтеся, що ці сварки обійдуть вас стороною, а півень залишиться вогняним лише у календарі. Гарної і яскравої вам зустрічі Нового 2017 року – року Вогняного Півня!

Вибір читачів за тиждень

Відео