Віра Олександрович

Тернопілля: писати скарги у податкову стало модно

ДФС_зима1

Аж 160 звернень надіслали на адресу органів Державної фіскальної служби (ДФС) в області платники Тернопільщини. Це – більше, ніж торік.

Про це повідомили у Відділі організації роботи Головного управління Державної фіскальної служби (ГУ ДФС) в області.

Із початку року до територіальних органів ДФС в області надійшли письмові звернення від 173 громадян, - кажуть у податковій. - Це - на 15 звернень більше, ніж минулого року. Серед листів: 143 заяви і 17 скарг, у т. ч. 4 колективних звернення від 17 громадян.

Переважно письмові звернення адресували у ГУ ДФС в області (79 звернень, або 49,3%) і у Тернопільську об’єднану державу податкову інспекцію (ОДПІ, 68 звернень). Окрім того, писали запити у Кременецьку (7), Бучацьку (4) і Чортківську ОДПІ (2).

Серед авторів письмових звернень - 20 підприємців, 10 пенсіонерів, 5 працівників органів ДФС (у т. ч. колишніх), 2 фізичні особи, які провадять незалежну професійну діяльність, 2 селянина, 2 держслужбовці, журналіст, суддя, а соціальний стан 130 авторів визначити не вдалося, - перелічили у податковій.

За тематикою, найбільше звернень надійшло з інформуванням про ухилення від сплати податків (49), із питань, пов’язаних із проведенням контрольно-перевірочної роботи (32), щодо адміністрування загальнодержавних податків (25).

Загалом розглянули 154 звернення, ще 6 - перебувають на виконанні, адже термін розгляду не настав, - пояснюють у податковій. - За результатами розгляду, 76 звернень вирішили позитивно, надали роз’яснення щодо 37 звернень. Аж 14 - отримали відмову у їх задоволенні, 13 звернень перенаправлено за належністю, 11 звернень не підлягали розгляду. Ще три звернення повернули авторам.

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео