Орест Сарматський

Агро-новини 3 січня

315029_zima_-pole_-derevya_1920x1080_www.Gde-Fon.com

Депутати підтримають новий податковий компроміс для агросектору — Кучер

Таку думку висловив в ефірі каналу «Рада» народний депутат України Микола Кучер, пише AgroРolit.com.

Нагадаємо, що міністр аграрної політики і продовольства Тарас Кутовий розповів деталі підготовленого механізму розподілу бюджетних коштів на АПК.

«Cкоріше за все, у наступному році спеціальний режим оподаткування для аграріїв буде відмінено. Однак, на заміну прийде пряма фінансова підтримка галузей, які працюють на внутрішній ринок: тваринництво, овочівництво, деякі галузі рослинництва та інше. В основному ті галузі, що мають спад виробництва і потребують державної підтримки. На них виділять понад 4 млрд грн і їхнє фінансування складе від 75 до 100%. Це дуже хороший альтернативний варіант і він зовсім не суперечить вимогам МВФ», — пояснив депутат.

030101
030101

На його думку, народні депутати готові йти на цей компроміс, бо він — не гірший за спецрежим оподаткування. Окрім того, він не нашкодить нашій державі у партнерських стосунках з МВФ та не вплине на становище та можливості нашої країни в світі.

Світове виробництво пшениці у 2017 р. стане рекордним

Урожай в ЄС у 2016 році склав 143,4 млн т

Прогнозується, що виробництво пшениці у 2016/17 р. зросте в порівняні з минулим роком на 2% до 749 млн т. Про це повідомляє «Експерт Агро».

За інформацією зі звіту IGC, з урахуванням невеликих коригувань по ЄС і Туреччини, прогноз світового виробництва пшениці становить 749 млн т (737 млн т), що є четвертою рекордною позначкою поспіль. Збільшення врожаїв в Чорноморському регіоні, Північній Америці та Австралії більш ніж компенсують скорочення в ЄС, Північній Африці та Китаї.

030102
030102

Урожай в ЄС у цьому році склав 143,4 млн т (159,8 млн т) і став найнижчим за три сезони. Несприятлива погода призвела до 30% скорочення виробництва у Франції, де врожайність впала до найнижчого рівня за 30 років.

«Згідно перспективної оцінки, запаси досягнуть нового пікового рівня в 235 млн т, розширивши з минулого року на 13 млн т, головним чином в основних експортерах і Китаї. У той же час, в Індії очікується скорочення резервів. Обсяг торгівлі може стати рекордним з огляду на зростання закупівель Індії, Бразилії, Саудівської Аравії, Сирії, Південній Кореї і Марокко», — йдеться у повідомленні.

Названо основні ризики для динаміки сільгоспвиробництва

Мінекономрозвитку покращило прогноз зростання сільгоспвиробництва.

Основними ризиками для сільгоспвиробництва можуть стати несприятливі погодні умови та можлива ескалація військового конфлікту на сході країни. Про це повідомляє «УНІАН» з посиланням на дані Мінекономрозвитку.

Міністерство поліпшило прогноз зростання сільськогосподарського виробництва в Україні 2016 р. до 2,2% з раніше прогнозованих 0,7%.

030103
030103

«За підсумками 2016 р. найвищі результати валового збору більшості сільськогосподарських культур (зокрема, ярих культур), ніж очікувалося, на тлі високої врожайності компенсують негативну динаміку у тваринництві, яка формуватиметься в умовах високої витратності виробництва», — підкреслюють аналітики міністерства.

Разом з тим, за оцінкою Мінекономрозвитку, основним ризиком для динаміки сільгоспвиробництва до кінця року можуть стати несприятливі погодні умови, які можуть перешкодити зібрати урожай кукурудзи. Крім того, ризиком є також можливість ескалації військового конфлікту на сході країни.

 

Вибір читачів за тиждень

Відео