Віра Олександрович

Тендери у міській раді Тернополя будуть прозорішими

unnamed (48)

Більшої прозорості під час проведення тендерів управліннями та іншими підрозділами Тернопільської міської ради добилися депутати.

Зокрема, на останньому засіданні сесії 37 голосами «за» вони затвердили запропоновані своїм колегою Іваном Сороколітом зміни до рішення від 19.08.2016 р. за №7/11/39 «Про затвердження складу і Положення про тендерний комітет Тернопільської міської ради».

unnamed (47)
unnamed (47)

Варто нагадати, що розглядали це питання – серед останніх, уже пізнього вечора. Найбільше претензій до рішення мав керівник юридичного відділу міської ради Олександр Печіль. Його до трибуни покликав міський голова Сергій Надал.

Утім, все завершилося позитивно для автора ініціативи. До документу врешті додали такі слова: «Інформація про час, місце і порядок денний засідання тендерного комітету надсилається депутатам Тернопільської міської ради на їхні електронні скриньки не пізніше як за дві доби до засідання. Депутати можуть бути присутні на засіданні тендерного комітету із правом дорадчого голосу і мають право ознайомлюватися з усією тендерною та іншою документацією у рамках чинного законодавства». Тож є надія, що контроль з боку обранців тернополян буде дієвим і ситуацій, що призвели у листопада 2016 р. до «снігового колапсу», більше не буде.

- Така підтримка і розуміння з боку колег дуже приємні, - каже Іван Сороколіт. - За це їм велика подяка!

Про те, що також відбувалося на засідання, читайте ТУТ, ТУТ і ТУТ.

Фото автора

 

Вибір читачів за тиждень

Відео