Віра Олександрович

У Тернополі за комунальними підприємствами стежитимуть наглядові ради

unnamed

Наглядові ради незабаром діятимуть при комунальних підприємствах Тернопільської міської ради.

Принаймні, цього дуже прагнуть 38 депутатів, які підтримали проект рішення, внесений на розгляд сесії їхнім колегою - Іваном Сороколітом. До речі, «за основу» проголосували лише 29 обранців тернополян. Решта підключилися лише після дискусії і внесення правок.

Власне, ухвалення таких революційних для Тернополя змін 20 грудня відбувалося непросто. По-перше, міський голова Сергій Надал взагалі не хотів вносити цей пункт у порядок денний. Це призвело до того, що частина депутатів просто витягнула свої карточки із системи «Віче». Працювати далі було неможливо. Продовжити сесію вдалося лише після перерви, яку попросила одна із фракцій, і перемовин «у кулуарах».

По-друге, Сергій Надал уже під час обговорення рішення у залі (майже наприкінці засідання – прим.) погрожував накласти на нього вето. Мотивував це тим, що «додатки 4 і 5 – незаконні», а тому їх треба зняти. Але така пропозиція «не пройшла». Не відомо, чим би усе закінчилося, якби компромісне рішення не запропонував депутат від БПП Михайло Ібрагімов. Тож від «суперечливих» рядків відмовилися, але домовилися створити робочу групу, яка напрацює і внесе коректні зміни у рішення депутатів.

У розділі «Рішення міської ради» на офіційному сайті, як пересвідчився кореспондент «Терену», це рішення уже є (читайте ТУТприм.). Цитуємо п. 8: «Утворити робочу групу щодо підготовки до затвердження міською радою переліку виключних компетенцій наглядових рад і вимог до незалежних членів наглядових рад у складі представників депутатських фракцій: Сороколіт Іван, Ібрагімов Михайло, Ландяк Петро, Яциковська Оксана, Бліхар Володимир, Зелінка Назарій, Гринда Володимир, представників виконавчих органів, що здійснюють координацію діяльності комунальних підприємств, та управління правового забезпечення. До діяльності робочої групи залучити експертів Інституту політичної освіти».

Врешті Іван Сороколіт на своїй сторінці у «Фейсбук» висловив вдячність усім, хто підтримав його ініціативу (цитуємо): «Дякую усім тернопільським депутатам, які підтримали внесений мною проект рішення «Про наглядові ради комунальних підприємств». Дуже хорошу роботу проробили експерти з «Інституту політичної освіти» за підтримки «Міжнародного Республіканського Інституту»! Будемо раді бачити Тараса Случика та Івана Лукерю у Тернополі на аналогічній презентації і заодно почути рекомендації щодо доопрацювання уже прийнятого 20 грудня рішення мого авторства…». Про те, що також відбувалося на засіданні сесії, читайте ТУТ, ТУТ і ТУТ.

Фото автора

 

Вибір читачів за тиждень

Відео