Оксана Бучко

Чому в Україні перестали купувати пиво, розповіла тернополянам Юлія Солоха (фото)

Зустріч з експертом із питань антитютюнового та антиалкогольного законодавства Юлією Солохою у форматі ток-шоу провели представники тернопільської молодіжної християнської організації «Кайрос», 10 січня. Учасники дізнались про те, як впроваджувати зміни невеликими порціями.

- Ми не зможемо закрити алкогольний та тютюновий бізнес, - говорить Юлія Солоха. – Але можемо зупинити рекламу цього виробництва, поширити антирекламу та зробити продукцію дорогою. Після 1 липня 2015 року, коли пиво визнане алкоголем і в Україні, його реалізували протягом півроку на 2,5 млрд літрів менше, ніж протягом відповідного періоду 2014 року. Після підвищення цін на тютюнові вироби, за статистикою курців також зменшилось. Щоправда, картинки на пачках цигарок у нас не такі жахаючі, як у Франції і Німеччині. Такі продукти не можуть бути рекламовані, як елегантні тренди. Адже реклама в першу чергу зомбує дітей і молодь.

unnamed (13)
unnamed (13)

У планах активістки – впроваджувати ініціативи щодо боротьби із залежністю від користування гаджетами.

- Будь-яка залежність віддаляє нас від повної самовіддачі, від ефективної праці чи приємного відпочинку, - додає Юлія. – Тому змінюючись особисто, ми намагаємося дещо змінити дійсність навколо.

Довідково:

Юлія Солоха координує проект «Київ без тютюнового диму» громадської організації «Інститут Медіа Права», експерт з питань антитютюнового та антиалкогольного законодавства, спеціалізується також в питаннях медіа адвокації.  Більше 4 років працює у сфері контролю над тютюном. Впродовж кількох років координувала медіа діяльність центру громадянського представництва «Життя» та прес-центр Коаліції громадських організацій та ініціатив «За вільну від тютюнового диму Україну», ефективне впровадження якої сприяло прийняттю важливих законодавчих ініціатив та закріпленню тенденції до зменшення рівня поширеності тютюнокуріння в Україні.

Успішно завершила курс «Глобальний контроль над тютюном». Закінчила сертифіковану програму «Менеджмент для медіа організацій» при Інституті лідерства та управління Українського Католицького Університету.

Координує коаліцію громадських організацій «За тверезу Україну». Є членом української мережі Всесвітнього економічного форуму – Global Shapers Community у м. Києві.

Фото автора

 

Вибір читачів за тиждень

Відео