Тернопільська телеведуча Олена Герасименко: «Як жити, щоб бути щасливими» (фото)

ведуча

Думки про кохання тернопільської телеведучої Олени Герасименко.Не псуйте каву цукром, а кохання шлюбом. Так жартома кажуть наші сусіди поляки. Можливо, щось в тім є. Як відомо, в кожному жарті є частка жарту. Усі хочуть одружитися з ідеальними. Дівчата снять про розумних і заможних, а хлопці про красивих і покірних. Але чомусь на усіх не вистачає омріяних образів. Чому так? Як навчитися балансувати між виром почуттів, які підносять до небес і побутом, який спускає з цих небес, повідомляє Про.те.

Нам хочеться вірити, що наш обранець буде ідеальним, бо ми на такого заслуговуємо. Але він такої ж думки. Пошуки здебільшого розчаровують, бо якщо розумний, то неодмінно буде скупим, а якщо багатий, то зухвалий. Чи навпаки. Список у кожного свій. Часто наші очікування переважають над дійсністю.

Можливо, це сумно, але факт – досконалих людей нема в природі. Варто забути про ідеальні стосунки, щоб потім не плакати в подушку. Сприймати одне одного правдиво. Так, він добрий, дбайливий, уважний, але лінивий і безвідповідальний. Так, вона красива, але не має достатньо хороших манер, чи не вміє готувати. Шукати треба хороше, бо погане воно й так знайдеться швидко – достатньо поставити штамп у паспорті.

Я у сімейному статусі 18 років. Що я знала про сім’ю майже двадцять років тому? Що це спільний дах на двох, баняки на кухні та мрії. Я не думала про обов’язки. Я хотіла бути щасливою, але мені ніхто не пояснив як. Набивала досвід власними колінами. Якби мене запитали, чи вийшла я би вдруге за свого чоловіка – відповіла б, що так, але за теперішнього.

Ні, я не виховувала його – я виховувала себе! Хоча хотілося навпаки. Усі наші помилки – це помилки обох, як і наші досягнення. Винні завжди двоє – це треба визнати. Коли кожен перетягує ковдру на себе – результату не буде, лише суперечки. Визнати власну помилку, набрати повні груди зусиль, аби діяти і все – успіх не забариться. Це я вам гарантую.

Роздумувати чи партнер “ваш” треба однозначно перед одруженням, а не після. Зробіть тестування – чи із задоволенням ви спостерігаєте як він їсть, чи дратують вас його звички, як він ставиться до інших людей, батьків, друзів і так далі. Ну, і нарешті посперечайтеся або посваріться з ним, бо свою істинну натуру людина показує лише в такій ситуації. А тепер помножте ці характеристики на десять і отримаєте образ свого обранця після весілля. Якщо можете миритися з цим – виходьте заміж. Якщо сумніваєтеся – влаштуйте спільну справу на кшталт ремонту у квартирі  або приготуйте разом вечерю для друзів. Ви зрозумієте чи можете поступатися одне одному. Або поїдьте разом на відпочинок – теж  поле для роздумів: як він ставиться до фінансів, чи зважає на ваші потреби, чи щедрий, уважний тощо.

Аналогічно для чоловіків. Перевірити кулінарні здібності, акуратність та багато іншого краще в екстремальних умовах, а не тоді, коли вас запросили на романтичну вечерю. Уважно приглядайтеся до партнера, ви ж не обираєте кота в мішку, а союзника – отже, однодумця в глобальних питаннях і надійного товариша. Якщо навчилися йти на поступки – можете робити важливий крок. Якщо наважилися і одружилися – то все, це початок роботи, бачили очі, кого обирали… Гріх скаржитися на свій вибір! Пізно сумніватися чи він ваш – ваш однозначно, погляньте на обручку.

Сумніваються у своїх рішеннях лише ліниві, ті, які звикли до готового, не хочуть працювати над собою і навчилися бути п’явками. Любов вимагає донорів. Розкажу секрет на вушко – навчіться віддавати, робити приємне тому, хто поруч. Дізнайтеся його смаки та вподобання – догоджайте. Цей процес взаємний. Якщо партнер не може вам догодити – отже, ви йому не все розказали про свої бажання. Не бійтеся говорити вголос про свої очікування – це полегшить роботу обом.

Про зовнішність. Партнер має подобатися – однозначно. Але це зовсім не означає, що він має сподобатися усім. Кожен має власний еталон, ви не в змозі одночасно догодити родичам та близьким.

Розслабтеся і не вигадуйте дурниць. Це ваш вибір –  ви нікому не повинні нічого доводити. Ні батькам, ні друзям, ні рідним. Він подобається вам – і це головне!

Ідеальний чоловік – це той, за якого вам не потрібно виправдовуватися перед оточенням.

Ідеальна жінка – це віддзеркалення ідеального чоловіка.

Краса – поняття відносне. На колір і смак – товариш не всяк. Головне – не міряйте чужими параметрами, шукайте свої.

Кожен чоловік чи жінка можуть бути гарними. У ваших очах. Треба це помітити. Хваліть своїх половинок, навіть якщо вони цього не заслуговують – тоді з’являється стимул відповідати сказаному. Працює.

Свобода – це власна думка на власній території. Для мене вона важлива. Мати захоплення, коло своїх друзів, смаки в кулінарії – це теж елемент свободи кожного. Здебільшого бояться втратити свободу чоловіки. Бо існує стереотип про зв’язані руки після одруження. Чим більше намагається жінка втримати коханого під замком – тим швидше він утече. Подаруйте йому крила, хай він вчиться бути відповідальним за свої рішення. Чоловік потребує підтримки, а не вказівки – це різні речі. Повірте у нього, не принижуйте першими невдачами, захоплюйтесь тим, що він для вас робить. Я дуже рада, що не перетворила свій шлюб на в’язницю. Бо інакше ми обоє мріяли би про свободу одне від одного.

Як жити, щоб бути щасливими? Скільки людей – стільки рецептів. Для початку треба захотіти цього, зрозуміти що робить вас щасливими. І діяти. Просто поводитися зі своєю половиною так, як хочете щоби поводилися з вами.  Щаслива людина зла не робить. Що посіє – те й пожне.

Камінь спотикання – хто вдома хазяїн. Усі ми повторюємо сімейну модель з дитинства. У когось керувала мама, у когось – батько. Тому поділити владу буває ой як непросто. Моя боротьба за владу вкрала багато спільного часу, та й не привела до успіху.  З роками я зрозуміла, що другорядна роль буває важливіша за перший план. Добровільно віддала важки у потрібні руки – і відчула себе щасливою людиною. Жінки спочатку беруться за штурвал управління, а потім дивуються, чому їх чоловіки лежать на дивані, а вони змушені усе тягти на собі.

Рятівне коло – це почуття гумору. Навчитися жартувати під час непорозумінь – це перемога нокаутом в першому раунді. Мені пощастило, бо маю вдома дуже дотепного жартівника. Інколи сама себе запитую – це він зараз правдиво чи сміється? Тепер теж використовую його прийоми.

Любов – як хороше вино. Термін придатності необмежений і смакові властивості посилюються з часом. Шкода, що не всі гурмани. Люди шукають дешевих емоцій, адреналіну, хочуть хімічних реакцій на любов. А вони тимчасові. Тому так багато розлучень.

Про ідеальну пару. Мені більше подобається вислів особлива пара, бо до ідеальних більше придираються, та й досконалості мало в світі. Якщо після двадцяти років знайомства люди ще по-особливому можуть дивитися одне на одного – то можна стверджувати, що любов є.

Як закохати в себе жінку? Зробіть її знову щасливою.

Хочете знову закохати в себе чоловіка? Перестаньте бути занудою, змініться, утніть щось нетипове, здивуйте його. Або приручіть як кота, усі чоловіки люблять ласку і привілейоване становище.

Мабуть, найгірша самотність – самотність у шлюбі. Вас двоє, а насправді ти один. Такий союз уже паралізований.

“Злетіти з котушок” може будь-хто. Інколи достатньо дрібниці, аби вийти з-під контролю. Тут головне правило – не підливати масла у вогонь, не дратувати людину ще більше, не згадувати його маму та усю родину, колишні помилки та непорозуміння. Бо з маленького вогню можна розпалити небезпечну пожежу. У будь-якій незрозумілій ситуації я лягаю спати. Заснути не відразу вдається, але вранці  уже по-іншому дивишся на вчорашнє. Найкращі ліки – це сон. Прокидаєшся, всміхаєшся і ніби нічого не сталося. Мабуть, наснилося.

Фото: Роман САВКА

Вибір читачів за тиждень

Відео