Орест Сарматський

Батько вбитого Устима Голоднюка дав свідчення у суді над «Беркутом»

громад01

Батько вбитого на Інститутській учасника Євромайдану з Тернопільщини Устима Голоднюка Володимир Голоднюк дав свідчення у справі про злочини, вчинені екс-бійцями спецпідрозділу «Беркут».

Про це з Святошинського суду передає кореспондент Громадського Дмитро Реплянчук.

Володимир Голоднюк розповів, зокрема про те, де він знаходився 20 лютого під час вбивства сина і як дізнався про трагедію.

- Я досі не розумію, чому працівники міліції почали відступати (від Жовтневого палацу - ред.). Почався штурм, і я побіг у наступ разом з усіма, — сказав Володимир Голоднюк. Я намагався не пустити Устима в епіцентр подій. Це нормальна реакція батька. Однак коли всі почали бігти у наступ, то я не побачив свого сина під містком на Інститутській, — сказав Володимир Голоднюк.

За його словами він проводив власне розслідування щодо вбивства сина.

- У 2014 році розслідування вбивства Устима фактично не велося. Тому я вирішив провести власне розслідування, як колишній працівник міліції. Я вивчав докази на місці вбивства. Основною версією я розглядав дії снайперських груп, — сказав Володимир Голоднюк. Перша версія — що стріляли, можливо, із-за будівель, які розміщені за Жовтневим палацом, — додав він.

На запитання, як він оцінює дії активістів Майдану вранці 20 лютого, Голоднюк відповів: «Я вважаю, що учасники Євромайдану діяли згідно прав, наданих їм Конституцією. Більше того, жоден з вбитих героїв Небесної Сотні не мав у руках зброї».

Довідка «ТЕРЕНу». Устим Голоднюк народився 12 серпня 1994 року у Збаражі, загинув 20 лютого 2014 року у Києві під час сутичок на Майдані, громадський активіст Євромайдану, боєць 38 сотні самооборони Майдану. Герой України.

Фото – «Громадське»

 

Вибір читачів за тиждень

Відео