Хор з Тернопільщини заспівав для українських заробітчан в Італії

a8c0da34d1d8ceb1af1865f2bff47685_XL
Камерний хор «Артос» Катедрального собору свв. апп. Петра і Павла м.Чорткова (УГКЦ) заспівав для українських заробітчан в Італії.
«Поїхати ми планували, щоб підтримати українців заробітчан. Люди, які перебувають на заробітках закордоном часто відчувають себе приниженими, самотніми, чужими. Ми хотіли привезти їм трохи тепла з України, щоб вони відчули тепло свого, своїх Різдвяних свят, святкували як українці, гідні цього», - розповів «Тернополянам» парох Чортківської Катедри о. Андрій Лемчук.

Насамперед хористи провідали громади, для яких служать священики Бучацької єпархії - спільноти в італійських містах Капуа, Санта-Марія Капуа, Лаґо Патрія, Кастель Вольтурно, Авелліно, Помпеї, Салерно та Аверса.

Крім українців, концерти відвідували й місцеві мешканці.

«Співали для них і хотіли показати, що ми дуже багатий народ, маємо багату культуру, свою красу і як народ гідні поваги», - продовжує о.Андрій Лемчук.

Також чортківчани мали нагоду здійснити паломництво до мощей св. Миколая у м. Барі, монастиря Сан Джованні Ротондо де жив і здійснював монаший подвиг о.Піо, до гробів святих апостолів Петра і Павла, побували на загальній аудієнції з Папою Франциском.

«Дуже приємно було почути привітання, звернене до нас - паломників з України. Нам українцям важливо навчитися казати себе, показувати багатство своєї культури, щоб мати повагу від інших народів», -  переконаний отець Андрій.

Вибір читачів за тиждень

Відео