У пункті обігріву організовано цілодобове чергування рятувальників (відео)

vlcsnap-2017-01-11-16h10m31s496

Мобільний пункт обігріву діє у парку імені Тараса Шевченка в Тернополі. У спеціальному наметі організували цілодобове чергування рятувальників. Усі охочі при потребі можуть зігрітися, випити гарячого чаю, а також, кому необхідно, отримати першу долікарську допомогу.

Близько двадцяти людей можуть обігрітися одночасно в мобільному пункті обігріву, що діє у Тернопільському парку імені Тараса Шевченка. Охочі можуть зігрітися, випити гарячого чаю, а також, у разі необхідності, отримати першу долікарську допомогу, повідомляє tv4.

– Люди, які звертаються, в першу чергу можуть тут себе обігріти. Тут є засоби для опалення. Температура підтримується завжди плюсова. Також можуть випити гарячих напоїв, чай, а також супи швидкого приготування. Крім цього можуть отримати долікарську допомогу в разі обмороження. Тут чергують крім наших рятувальників представники Червоного Хреста. Вони можуть дати першу долікарську допомогу, а потім направити до лікувальних закладів міста Тернополя, – розповідає начальник відділу інформації та комунікацій з громадськістю управління ДСНС у Тернопільській області Сергій Данілін.

Пункт обігріву діє з 5 січня. За цей період до нього звернулось більше 50 людей, кажуть організатори. Найбільше відвідувачів було вчора, 10 січня – 37. З чим це пов’язано, рятувальники не знають. Кажуть, напевне люди почали більше гуляти вулицями міста, адже на дворі потепліло. За нагоди – заходять до них, щоб трішки зігрітися. Запевняють, у пункт обігріву приходять не лише безхатьки, а й інші тернополяни.

– Було декілька випадків, що люди вигулювали собак тут в парку, і заходили з цікавості подивитися, попити чаю, поговорити, щось порозказувати нам своє, ми їм своє. Також було, коли моржі з моржатника йшли купатися, і тоже такі два дядька по 60 років прийшли і кажуть: “Хлопці у вас тут так тепло”. Ми кажемо: “Сідайте, чаю поп’єте, – а вони відповіли, що вони моржі і пішли дальше, – каже рятівник Юрій Осуховський.

У пункті обігріву організовано цілодобове чергування рятувальників. Розповідають, найбільше відвідувачів приходить з вісімнадцятої години до першої ночі.

– Була ситуація, восьмого числа жіночка йшла з церкви. Треба було їй попасти на Дружбу на вулицю Бережанську. Вона прийшла, видно було, що дуже збідована. Капці були перемотані шнурком, відлітала підошва. Ми її погріли, вона довше сиділа, десь дві години. Ми їй дали чаю, дали хліба. Люди з пекарні, волонтери привезли. Дали мівіну ту, що Червоний Хрест нам дав. Поговорили з нею. Вона розказала свою історію. Вона десь з Херсонської області тут проїздом. Поговорили з нею. Вона подякувала і пішла, – додає Юрій Осуховський.

Мобільний пункт обігріву функціонуватиме, якщо температура повітря буде нижчою -10 градусів за Цельсієм. При цьому рятувальники інформують, що у разі переохолодження, громадянам слід звертатися до медичних закладів міста, зокрема Лікарні швидкої допомоги, 2-ї та 3-ї лікарень.

Вибір читачів за тиждень

Відео