Віра Олександрович

Чим Юрій Дейнека не вгодив тернопільським депутатам? (відео)

Тернопільські депутати не у захваті від звіту начальника управління стратегічного розвитку міста Юрія Дейнеки або тривають якісь «закулісні ігри».

Принаймні такий висновок напрошується після того, що відбувалося на останній сесії міської ради. Юрій Дейнека доповідав із трьох важливих питань: «Про виконання Програми розвитку міжнародного співробітництва і туризму Тернополя на 2016-2018 рр. у 2016 році», «Про виконання Плану Стратегічного розвитку Тернополя до 2025-го за 2016 рік», а також «Про виконання плану надходжень від плати за тимчасове користування місцями розташування рекламних засобів, що перебувають у комунальній власності». Слухали його депутати неуважно, що чудово видно на відео.

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=pB07YcY5a84&feature=youtu.be[/embed]

Але показовими є не цифри і факти, які озвучував доповідач, а результати голосування. Спершу чиновник отримав лише 25 «за». Не голосували аж 16 депутатів. Тобто звіт «взяли до відома», але неохоче. Наступного разу голосували «за» уже 30 обранців тернополян. Відмовилися давати голоси 11-ро депутатів. Третій підсумок був майже ідентичним – ті ж 30 «за», але не голосували 10-ро. Напевно, відповіді Юрія Дейнеки не переконали депутатів-противників.

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=m0gtCswzRog&feature=youtu.be[/embed]

президія
президія

До речі, План Стратегічного розвитку Тернополя до 2025 року ухвалили навесні 2013 року (повний текст можна знайти ТУТприм.). Тобто робили це депутати попередньої каденції, де більшість складали свободівці, які із міським головою Сергієм Надалом не сперечалися. Тепер, як відомо, «розклад» сил у раді кардинально змінився. Тож - або нинішні обранці тернополян із певними постулатами документа не згодні, або їх не задовольняє сам Юрій Дейнека.

дайнека
дайнека

Про те, що також відбувалося на сесії, читайте ТУТ, ТУТ, ТУТ і ТУТ.

Фото і відео автора

Вибір читачів за тиждень

Відео