Кожен з нас може долучитись до доброї справи (відео)

Діти-Відпочинок-600x381

Працівники “Тернопільського обласного комунального спеціалізованого будинку дитини” звертаються до небайдужих тернополян із проханням допомогти оформити дитячі книги. Цьогоріч на святі зими кожен вихованець закладу отримав персональну книжечку, у якій відзначені цікаві моменти із їх життя: перший крок, перше слово, коли випав зубчик та інші. Такі книжки чи не всі батьки ведуть для своїх дітей. Це цікавий і приємний спогад та важливо, щоб виглядав він не як медична довідка, а був художньо оформлений – кажуть вихователі закладу.

У “Тернопільському обласному комунальному спеціалізованому будинку дитини” наразі перебуває 42 дітей, це трохи більше норми. Потрапляють сюди немовлята і виховуються до шестирічного віку, тому важливо відстежувати перші кроки, перші слова дитини та інші визначні моменти у їхньому житті. У звичайних сім’ях батьки часто ведуть спеціальні альбоми з фотографіями, де описують все це з любов’ю і турботою, повідомляє tv4.

Працівники будинку дитини вирішили не позбавляти і своїх вихованців такого приємного спогаду. Важливо, щоб ці записи справді були художньо оформлені, а не виглядали як медичні картки. Тому вихователі закладу пропонують небайдужим тернополянам долучитися до написання книжки про історію дитини.

– Звичайно у нас ведеться біографічні дані про дитину: коли появляється перший зубчик, коли вимовляє слово, коли пускає перший свій крок, але не таке, щоб це було зафіксовано у стилі художньому, щоб колись дитина відкрила книжку і прочитала все про себе. Ми хочемо запропонувати студентам, благодійникам, волонтерам, які би могли долучитися до цієї справи. Хто може має талант написати такі оповідання, щоб просто допомогти написати цікаво про кожну дитину, яка виховується у будинку дитини, – говорить старший вихователь “Тернопільського обласного комунального спеціалізованого будинку дитини” Галина Борщук.

Сам фотоальбом зі світлинами та інформацію про дитину вихователі закладу видадуть охочим допомогти. Благодійник зможе, за бажанням, сам поспілкуватися із дитиною і у вигляді казки чи оповідання оформити книжку про історію життя маленьких вихованців “Тернопільського обласного комунального спеціалізованого будинку дитини”. Необхідність написання такої книжки виникла після того, як до будинку дитини почали звертатися колишні вихованці із проханням розповісти свою історію життя.

– Вони хочуть знати, якими вони були у дитинстві, що з ними було, де вони були і хто з ними був поряд. І от саме таке, щоб це не був просто фотоальбом. А от така книжечка допоможе їм мати таку згадку, що вони були особистістю, вони були комусь цікаві, їх любили, – каже Галина Борщук.

Тепер – справа за самими тернополянами. Кожен з нас може долучитись до доброї справи.

Вибір читачів за тиждень

Відео