Проект Генерального плану обійдеться Чорткову в майже мільйон гривень

news-vJ6BTdl6ju

У Києві відбулася зустріч з можливими проектантами Генерального плану Чорткова.

На цій важливій для громади нашого міста зустрічі з проектантами Державного підприємства Український Державний науково-дослідний інститут проектування міст “Діпромісто” ім. Ю. Білоконя був присутній міський голова Володимир Шматько, депутат міської ради, член постійної депутатської комісії з питань містобудування, архітектури та капітального будівництва Віталій Кресінський, начальник відділу земельних ресурсів та охорони навколишнього середовища Роксолана Губ’як, представники відділу містобудування, архітектури та капітального будівництва Наталія Шепета і Уляна Глущук.

Про це повідомляють у прес-службі Чортківської міської ради.

Професійні і досвідчені спеціалісти своєї справи - заслужений архітектор України, директор інституту Іван Шпилевський, начальник архітектурно-планувального управління, головний архітектор проектів Володимир Токар проектували Генеральні плани таких міст, як Донецьк, Одеса, Харків, Івано-Франківськ, Тернопіль, Ужгород та ін.. Наукова та проектна діяльність інституту сертифікована за міжнародним стандартом ISO 9001:2008.

Розроблення містобудівної документації (Генерального плану) включає: геодезичну зйомку території міста, основне креслення, схему існуючого стану, схему інженерної підготовки та захисту території, схему вулично-дорожньої мережі міського та зовнішнього транспорту, схему розташування в системі розселення, схему водовідведення, схему слабострумних мереж.

Додатково потрібно розробити історико-архітектурний опорний план, план зонування, план червоних ліній. Історико-архітектурний опорний план — це науково-проектна документація, яка розробляється у складі генеральних планів історичних населених місць. План зонування території — це містобудівна документація, що визначає умови та обмеження використання території для містобудівних потреб у межах визначених зон. Червоні лінії — це визначені в містобудівній документації межі існуючих та запроектованих вулиць, доріг, майданів, які розділяють території мікрорайонів, кварталів та території іншого призначення. Окрім того, червоні лінії вказують межі, дозволені для забудови.

Паралельно з цими роботами потрібно узгодити та затвердити через Верховну Раду України межі нашого міста, оскільки існуюча затверджена межа не відповідає дійсності. Зокрема, мікрорайон Золотарка належить до Білівської сільської ради, Синяково - частково до Угринської сільської ради, частково до Горішньо-Вигнанської. Ще частина земель, які знаходяться навколо Чорткова, належить до компетенції Росохацької сільської ради, хоча знаходиться поза межами населеного пункту. На даний момент відділ земельних ресурсів та охорони навколишнього середовища веде співпрацю з Державним підприємством “Київський науково-дослідний та проектний інститут землеустрою” про розроблення проекту землеустрою щодо встановлення (зміни) меж міста Чорткова, які будуть розроблятися з урахуванням Генерального плану міста.

Можливі проектанти з Державного підприємства Український Державний науково-дослідний інститут проектування міст “Дніпромісто” ім. Ю.Білоконя визначили орієнтовну вартість усіх робіт по проектуванню Генерального плану Чорткова разом з геодезичною зйомкою — це приблизно 800 тисяч гривень. Термін виконання цих робіт — 2-3 роки, проте міський голова Володимир Шматько ставить завдання перед проектувальниками зробити Генплан Чорткова якомога швидше — за 1 рік. title На фото делегація з Чорткова розглядає нещодавно розроблений проектантами інституту Генплан міста Тернополя

Вибір читачів за тиждень

Відео