Орест Сарматський

Агро-новини 16 січня

січ16

В Австралії відкриють 20 заводів із виробництва комах для комбікормів

Близько 20 заводів з виробництва комах для комбікормів планують запустити у регіоні Австралазія, пишуть «Птахофабрики України».

Регіон включає в себе ряд країн, в тому числі Австралію, Нову Зеландію, Папуа-Нову Гвінею і прилеглі до них острови південної частини Тихого океану.

Проект отримав схвалення місцевих регуляторів і буде реалізовуватися альянсом компаній AgriProtein і Twynam Group.

Заводи будуть культивувати чорного солдата

Згідно з попередніми даними заводи будуть культивувати чорного солдата — вид комах, який згідно з науковими даними один з найкращих джерел протеїну в світі комах.

В рамках проекту повинні бути створені потужності з переробки комах в такий продукт, як шрот, який в подальшому буде включатися в комбікорми для продуктивних тварин.

У США найнижчий врожай груш за 20 років

В США виробництво груш стрімко скорочується 4 сезон поспіль і впала до мінімальних показників за останні два десятиліття.

Про це пише «АПК-Інформ: овочі і фрукти».

За попередніми підрахунками фахівців Всесвітньої асоціації виробників груш і яблук (WAPA), в сезоні 2016/17 р. валовий збір груш в США склав 629 тис. т, а це на 3% менше, ніж у попередньому сезоні і на 7% поступається середнім результатами за останні 5 років.

У цьому сезоні валовий збір груш склав 629 тис. т

Зниження врожаю стало наслідком скороченням площ під плодоносні сади у країні. При цьому фахівці відзначають, що тенденція до скорочення виробництва цих фруктів в країні зберігається з сезону — 2013/14, тобто, четвертий сезон поспіль.

Варто зазначити, що зниження виробництва відзначається практично по всіх сортах. Так, урожай груш сорту Вільямс (Williamc BC), поступається торішньому на 4%. Друге місце належить сорту Анжу (Anjou) з часткою 30% та третье місце — сорт Боск (Bosc), частка якого в загальному врожаї сягає 11%, додається у повідомленні.

На Чернігівщині чотири сільгосппідприємства отримали спеціальний сировинний статус

На Чернігівщині статус спеціальної зони з виробництва сировини, що використовується для виготовлення продуктів дитячого та дієтичного харчування, отримало 4 сільгосппідприємства.

Про це повідомляє прес-служба Чернігівської ОДА.

Статус сировинної зони надається на 5 років

Статус спеціальної сировинної зони на сьогодні в області мають «Агрофірма ім. Шевченка», ПСП «Пісківське» (с. Піски Бахмацького району), ТОВ «Агрікор Холдінг» (с. Сергіївка Прилуцького району) та ТОВ «КРОК-УкрЗалізБуд» (с. Білорічиця Прилуцького району).

Зазначається, що порядок надання статусу спеціальної сировинної зони з виробництва сировини, що використовується для виготовлення продуктів дитячого та дієтичного харчування затверджений постановою КМУ від 03.10.2007 № 1195. Статус надається розпорядженням голови облдержадміністрації строком на 5 років.

Вибір читачів за тиждень

Відео