Об‘єднані громади Тернопільщини звернулися до Парламенту

unnamed (2)

Об’єднані територіальні громади та регіональні Центри розвитку місцевого самоврядування звернулися до Верховної Ради України з проханням прийняти ряд законів, які сприятимуть подальшому впровадженню реформи місцевого самоврядування та територіальної організації влади.  Такий публічний документ отримав назву «Резолюція учасників Форуму об’єднаних громад». Крім цього,  «Резолюція» містить перелік проектів законів України, яких з нетерпінням очікують ОТГ  і вкотре сподіваються, що Парламент приділить увагу реформі місцевого самоврядування.

- Вважаємо, що зволікання з формуванням спроможного базового рівня місцевого самоврядування є неприпустимим і наполягаємо, щоб у 2017 році завершився перший етап реформи в частині формування спроможних громад. Адже це той фундамент, який дасть змогу втілити ефективні перетворення у освіті, медицині, соціальній, культурній та інших сферах нашого повсякденного життя, - йдеться в документі.

ОТГ  рекомендують Верховній Раді України якнайшвидше прийняти наступні закони: про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо особливостей добровільного об'єднання територіальних громад, розташованих на територіях суміжних районів (реєстр. № 5520); про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо добровільного приєднання тер.громад) (реєстр. № 4772, ІІ читання); про внесення змін до Бюджетного кодексу України (щодо добровільного приєднання тер.громад) (реєстр. № 4773); про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо поширення повноважень органів місцевого самоврядування територіальних громад на всю територію відповідної сільської, селищної, міської територіальної громади (реєстр. № 5253); про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо статусу старости села, селища) (реєстр. № 4742, ІІ читання); про внесення змін до деяких законів України щодо набуття повноважень сільських, селищних, міських голів (реєстр. № 4110, ІІ читання); нову редакцію Закону України «Про службу в органах місцевого самоврядування» (нова редакція) (реєстр. № 2489); про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо зняття штучних обмежень на реалізацію права на приватизацію і отримання в користування земельних ділянок (реєстр. № 3190); проект Постанови про внесення зміни до Постанови Верховної Ради України «Про зміни в адміністративно-територіальному устрої Донецької області, зміну і встановлення меж міста Горлівка та Бахмутського району Донецької області» від 08.09.2016 року №1520 - VIII (реєстр. № 5139).

Окремо в документі зазначено рекомендації Кабінету Міністрів України та Міністерству охорони здоров’я щодо подальшого внормування питань, пов’язаних з реформою місцевого самоврядування та територіальної організації влади, яка здійснюється за принципом владних повноважень.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео