Бійцям АТО з Тернополя не хотіли видати квиток на автобус

До нас звернувся постійний читач з проханням висвітлити ситуацію, яка трапилася з ним сьогодні, 17 січня, на автобусному вокзалі м. Тернопіль, що на вулиці Анатолія Живова, 7.

- Ми з побратимом прийшли за автобусним квитком до Теребовлі, звернулися у касу № 1, що на автовокзалі, показуємо посвідчення учасника-добровольця антитерористичної операції… - розповідає чоловік. – А у відповідь касир нам заявляє, що це не документ, зчиняє галас.

За словами добровольця, жінка, яка в цей час працювала у касі, вимагала показати інші документи і навести докази того, що чоловіки дійсно перебували у зоні проведення антитерористичної операції і навідріз відмовлялася видати квиток, мовляв «УБД» місцевого рівня не є документом. Один з бійців-добровольців прийшов в довідку автовокзалу, де з криком відповіли, що за таким документом проїзний квиток не видається. У довідці тернополянам так і не представилися.

Згодом, після сутички квиток видали.

- Претензій до перевізника немає… Але яке має право працівниця автовокзалу говорити: «Посвідчення – це не документ. Докажи, що ти був», – продовжує чоловік. - Де культура? Де повага до захисників?

Ця ситуація трапилася близько 15:20, повідомляє один з бійців.

Нагадаємо, що починаючи з листопада минулого року у Тернополі проходить засідання комісії з визнання та встановлення статусу учасника-добровольця АТО. На сьогоднішній день, понад пів сотні бійців-добровольців з Тернополя отримали такий статус.

Першими отримали посвідчення бійці ДУКу та «Госпіталь’єри».

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео