Віра Олександрович

«Організатор убивства Ващенка – серйозний злочинець», каже Олександр Богомол (відео)

Якби активісти не зірвали засідання суду, ніхто їх би не затримував, стверджує начальник Головного управління Національної поліції (ГУ НП) в області Олександр Богомол.

-Акції протесту треба належно продумувати, - наголосив він 16 січня. – А не так, що потім самі організатори не знають, що робити.

Нагадаємо, близько десятка невідомих у камуфляжній формі і балаклавах увірвалися до зали районного суду у Зборові 12 січня, близько опівдня. У цей час там тривало судове засідання щодо виконавців вбивства громадського активіста із Кременеччини Віталія Ващенка (див. довідку унизу – прим.). На той момент у залі перебували підозрювані, члени колегії суддів, родичі загиблого та інші громадяни (про це «Тепер» докладно писав ТУТ і ТУТприм.).

[embed]https://youtu.be/EzjQVxin7Ew[/embed]

Олександр Богомол наголосив на тому, що активісти «Правого сектору» увірвалися в зал засідань і кинули в клітку із підозрюваними дві скляні банки з рідиною, схожою на кров. Один із затриманих тоді отримав несерйозні тілесні ушкодження. Відтак, у поліції прийняли рішення затримати порушників. Що і зробили незабаром просто у центрі Тернополя.

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=IgscgkRIpPc&feature=youtu.be[/embed]

До міського відділу поліції врешті доправили 13 чоловіків. Ніхто із них, за словами Олександра Богомола, до дій правоохоронців претензій не мав. Особи порушників встановлені, як і їх причетність до скоєння хуліганства у залі суду. Нагадаємо, слідчі Зборівського відділення поліції відразу відкрили кримінальне провадження за ст. 296 ч. 2 ККУ – «хуліганство, вчинене групою осіб».

-Винні будуть покарані, - додає Олександр Богомол. – Прикро, що вони таке вчинили. Адже мої підлеглі практично місяць працювали у сусідній області, щоб довести вину убивць Ващенка. Нас очікує дуже складне судове слухання, адже організатор злочину – серйозний злочинець…

Про те, що також відбувалося під час прес-конференції 16 січня, також читайте ТУТ, ТУТ і ТУТ.

Фото і відео автора та з відкритих джерел

Довідка. Двоє невідомих 26 травня 2016 року у Кременці Тернопільської області напали на громадського активіста Віталія Ващенка у подвір’ї його ж будинку. Чоловіка сильно побили, від отриманих травм він помер. Правоохоронці затримали виконавців і посередника замовлення вбивства. Довести провину замовника наразі не вдається.

 

 

Вибір читачів за тиждень

Відео