Світ у коробці покажуть у галереї «Бункермуз» (фото)

unnamed

20 січня, о 19:00, у тернопільській галереї «Бункермуз» відбудеться відкриття виставки арт-об’єктів theROOM.

theROOM — проект п’ятнадцяти молодих українських художників та ілюстраторів. Це певною мірою психотерапевтична спроба помістити світ у невеликий простір дерев’яної коробки, а для глядача – можливість побачити наскільки різні речі можуть трапитися в абсолютно однаковому форматі.

— Ідея проекту виникла на основі синтезу кількох речей. А це — мої спогади про дитинство: бажання заселити світами найменші шпарини, зробити їх комфортними та придатними для існування найменших, невідомих можливих жителів (маленькі простори дуже добре надаються до заселення), це діарами, що завжди вражали мене, це так звані «коробки пам’яті», невеличкі бокси, де людина може концентровано розмістити зліпок себе, свого існування.

Ілюстраторів об’єднав формат. Учасники першого етапу (а це саме перший, буде ще продовження) вибрані так, щоби заповнити цей формат якнайрізноманітніше. Тема кімнати у когось виступає головною, у когось - дуже прихована, її потрібно ловити. Але вона завше є, і це, мабуть, робить проект для мене ще цікавішим. За творчістю всіх учасників проекту я спостерігала досить давно, більшість до того ж працювало в 2Д-форматі (у проекті багато ілюстраторів), і всім, як виявилося, було цікаво попрацювати в об’ємі.

Крім того, цей проект говорить нам дуже просту річ, яку часом досить важко зрозуміти і прийняти - ВСІ МИ РІЗНІ ТА ВСІ МИ ОДНАКОВІ. Ця дуальність формує нас, сказала куратор експозиції Наталка Гайда.

unnamed (54)
unnamed (54)

unnamed (55)
unnamed (55)

unnamed (56)
unnamed (56)

unnamed (57)
unnamed (57)

unnamed (58)
unnamed (58)

Учасники theROOM: Наталка Гайда (Львів) Оксана Була (Львів) Ярко Філевич (Львів) Зоряна Базилевич (Львів) Садан (Львів) Тарас Кеб (Львів) Марися Рудська (Київ) Анна Звягінцева (Київ) Георгій Сагітов (Київ) Наталка Левицька (Київ) Мирослава Скіра (Львів) Же Васильєва (Київ) Богдан Свінчук (Львів) Надя Антонець (Київ) Cirrus Minor (Надя Плямко) (Київ)

Виставка триватимедо 9 лютого. Вхід вільний.

Вибір читачів за тиждень

Відео