Тернопільська молодь втілює нові ідеї в життя

unnamed-44-2

Відбувся конкурс проектів розроблених інститутами громадянського суспільства м. Тернополя на 2017 рік.

Відтак, як повідомляв «Терен» раніше, завдяки розробці ініціативних програм Тернопільською міською радою, які націлені на кожну сферу людського життя, молодь міста мала чудову нагоду долучитись до творення молодіжної політики в та використати свій шанс у плані втілення нові ідеї в життя і побут міського населення.

Загалом участь у конкурсі взяли 15 громадських організацій, які розробили 19 проектів (загальна сума яких складає понад 600 тисяч грн.).

- Якщо порівнювати цьогорічний конкурс із попередніми, то спостерігається позитивна динаміка, як у кількості поданих проектів, громадських організацій які взяли участь, так і у напрямках на які сфокусовані проекти. Про те, на жаль, положення про конкурс не є досконалим, тому ми, Молодіжна міська рада, цього року обов'язково внесемо власні пропозиції щодо зміни положення, на підставі досвіду участі у конкурсі. Зокрема будемо пропонувати збільшення кількості представників громадськості у складі конкурсної комісії. Напрацьовані пропозиції подамо на розгляд Управлінню у справах сім'ї молодіжної політики та спорту, сподіваємось, що в Управлінні їх врахують, - голова молодіжної міської ради Вероніка Дякович.

Згідно засідання комісії, переможцями визнано:

-Культурно-мистецький гумористичний  проект «Ліга Сміху Тернопіль»; Тернопільську міську організацію «ВІ. АЙ. ПІ. КВН. ТЕРНОПІЛЬ»; Освітньо-виховний проект – Language School – Всеукраїнська молодіжна громадська організація «AIESEC в Україні»; Комплекс заходів «Ми стали волі на сторожі» Тернопільська міська організація «Спілка Української Молоді в Україні»; Відновлення учасників АТО – громадська організація «Об’єднання бойових побратимів» ; Учнівський інтелектуальний фестиваль «ВУНДЕРКІНДЕР» - громадська організація «Центр комунікаційних студій»; Міжнародний проект «Scientific Fun – Наукові пікніки»;  ТОО ВМГО «Молодіжний центр працевлаштування»; Оздоровлення дітей з синдромом Дауна «Краплинка здоров’я» Громадська організація «Центр сприяння дітям з синдромом Дауна «Бебіко».

Крім проектів-переможців, ще п'ять проектів внесено в календарний план Управління у справах сім’ї, молодіжної політики і спорту. Отже, вони також будуть реалізовані: 1. Комплекс інформаційно-навчальних заходів, спрямований на популяризацію та стимулювання розвитку молодіжного підприємництва – ТООВМГО «АТОМ»; 2. Інформаційна кампанія «Ми проти домашнього насильства» - Громадська організація «Інформаційно - правовий центр «Права людини»; 3. Школа помічника місцевого депутата - громадська організація «Центр комунікаційних студій»; 4. Підтримка сім’ї,надання соціальних послуг для сім’ї, дітей та молоді «Тиждень Подружжя у Тернополі» - громадська організація «Можливість»; 5. «Фестиваль сімейних цінностей «Завтра» - громадська організація «Правий сектор».

- Інститути громадянського суспільства, які не пройшли конкурс та їм не надано фінансування, на реалізацію проектів, запрошується в Управління у справах сім’ї, молодіжної політики і спорту на опрацювання проектів та спільної реалізації, - повідомляють в Управлінні.

 

Вибір читачів за тиждень

Відео