Віра Олександрович

Хто винен у «сніговому колапсі», з’ясують тернопільські поліцейські (фото, відео)

Основне (Copy)

Поки комунальники Тернополя розробляли унікальну систему прибирання міста взимку, а також проводили новий «зимовий» тендер, у поліції намагалися розібратися, хто ж винен у «сніговому колапсі», що стався у листопаді 2016 р.

Власне, кримінальне провадження у справі за ст. 367 Кримінального кодексу України – «службова недбалість» ще триває, бо винних поки що не визначили, повідомив начальник головного управління Національної поліції в області Олександр Богомол.

[embed]https://youtu.be/qy-QJNbb36Q[/embed]

Нами порушена кримінальна справа, - каже він. – Щодо посадових осіб підприємства, що надавало послуги із прибирання Тернополя, а також щодо посадових осіб міської ради. Хто саме винен у безладі, наразі не визначили. Проте у нас є повне розуміння із міськрадою. Вони надають всю документацію та інформацію, якою володіють. Ми, у свою чергу, призначили перевірки. Розслідування справи перебуває на етапі збору і опрацювання інформації.

Богомол (Copy)
Богомол (Copy)

До речі, максимальне покарання за ст. 367 передбачає позбавлення волі на строк до п’яти років із позбавленням права обіймати певні посади і солідним штрафом. Про те, що також відбувалося під час прес-конференції Олександра Богомола, читайте ТУТ, ТУТ і ТУТ.

«Велосипед у Тернополі ніхто не вигадував»

Нагадаємо, головним підрядником із очищення міста від снігу донедавна було ТОВ «ТернопільКомуналСервіс». Під час аномального снігопаду у листопаді виявилося, що це підприємство не має ані людей, ані техніки, аби дати раду у Тернополі.

Це була реальна проблема. Ми отримали серйозний досвід, - розповів «Терену» міський голова Сергій Надал. – Ми чесно визнали, що у певний період служби на змогли впоратися із належним утриманням і прибиранням міста. Зроблені серйозні кадрові та управлінські рішення. Ми змінили систему прибирання Тернополя. Причому першими в Україні ухвалили схему прибирання міста у зимовий період.

Надал (Copy)
Надал (Copy)

Велосипед ніхто не вигадував, уточнює мер, схему запозичили в одному із міст Канади, де виникали ситуації, подібні до тернопільської. Той план лише адаптували до умов України і, зокрема, Тернополя. Врахували й вимоги діючого законодавства.

«Зробили цього разу три окремих лоти на прибирання»

Ми провели новий тендер на зимове прибирання Тернополя, - продовжує міський голова. – Зробили цього разу три окремих лоти (див. довідку унизу – прим.), тобто умовно розділили місто на три частини, замість однієї, як це було раніше. Маємо двох переможців. Один із них виграв роботи у двох третинах території міста. Решту – інший. Причому один із переможців – наше комунальне підприємство «Міськшляхрембуд».

Сергій Надал вважає, що тернополяни вже оцінили зміни. Адже головним завданням комунальників тепер є правильне виконання Дорожньої карти прибирання міста взимку.

3 (Copy)
3 (Copy)

Отже, із 1 січня Тернопіль прибирають працівники двох фірм: «Міськшляхрембуд» і ТзОВ «АваксПроф». Із цими підприємствами вже уклали договори. Вони мають відповідну техніку і робочі руки. Одночасно у міському управлінні житлово-комунального господарства судяться із ТОВ «ТернопільКомуналСервіс».

1 (Copy)
1 (Copy)

6 (Copy)
6 (Copy)

5 (Copy)
5 (Copy)

4 (Copy)
4 (Copy)

Фото і відео автора

Довідка. Три лоти загалом «потягнули» на 10 млн 595 тис. 118 грн 90 коп. Один із них, на суму 3 млн 478 тис. 700 грн виграв «Міськшляхрембуд». Це підприємство обслуговуватиме масив «Дружбу», а також мікрорайони: «Кутківці», «Пронятин» і «Березовиця». Два лоти - на 3 млн 529 тис. 461 грн і 3 млн 586 тис. 957 грн 90 коп. – виграло ТзОВ «АваксПроф». Його працівники прибиратимуть центральну частину міста, «Новий Світ» і масиви: «Сонячний» та «Східний».

Вибір читачів за тиждень

Відео