Тернополяни обурені: ціна на проїзд зросла, а якість – ні (фотофакт)

Тернополяни продовжують обговорювати тему підняття вартості проїзду у громадському транспорті /детальніше «ТЕРЕН» про це писав ТУТ/. Так у соц. мережах продовжують з’являтися фото жахливих тернопільських маршруток.

Нагадаємо, 10 січня, у Тернополі підняли вартість проїзду, тепер вона становить 4 грн у маршрутному таксі, та відповідно – 3 грн у тролейбусі /про зростання проїзду «ТЕРЕН» писав ТУТ/.

Маршрутка №14. Ще напевно потрібно підвищити проїзд бо крім перевізника, шофера, потрібна прибиральниця... Чому санстанція не перевіряє.... ганьба, - пишуть у групі "Від Тарнополя до Тернополя" у соціальній мережі «вКонтакті».

Цей пост викликав різке обговорення серед тернополян.  Вони переконані, що у такому безладі у громадському транспорті винні не тільки перевізники та водії, а й самі пасажири.

Жах!!! Тут проблема двох сторін: пасажири, які поступають по свинськи і перевізників, які перед виїздом маршруту не прибирають в салоні, а тільки дивляться, щоб жоден «зайчик» не проскочив!!! Зрозуміло, що все дорожчає, і пальне також, але ж люди добрі, не треба думати тільки про гроші, гроші і гроші, а людяність де? - пише користувач соц. мереж Оксана Островська.

Однак, вирішення даної проблеми тернополяни уже знайшли. Так, на сайті «Єдиної системи місцевих петицій» Тернополя з'явилося звернення «Оприлюднення розрахунків вартості проїзду в міському транспорті (тролейбуси і маршрутки)». У ньому йдеться про те, що оприлюднивши всі ці розрахунки, люди зможуть побачити чому вони мають платити за проїзд 4 грн, а не 3 грн. Це зніме ряд питань і тернополяни будуть чітко знати що перевізник включає в тариф.

Петицію зареєстрували 4 січня, і за цей час вона набрала 284 голоси. Усі охочі підтримати звернення, можуть це зробити ТУТ.

Нагадаємо, аби петиція потрапила на розгляд до міської ради, вона має набрати не менше 300 голосів.

Фото спільноти «Від Тарнополя до Тернополя».

 

Вибір читачів за тиждень

Відео