Державна служба зайнятості в Тернополі запроваджує у своїй роботі нові сучасні сервіси (відео)

vlcsnap-2017-01-24-15h16m16s335

Відеорезюме, відеовакансія, онлайн-співбесіда, електронна черга реєстрації безробітних – 2016 був роком новацій у Тернопільському обласному центрі зайнятості. Такі послуги запровадили, розповідають, насамперед, щоб зекономити час як роботодавця, так і людини, яка роботу шукає.

Державна служба зайнятості запроваджує у своїй роботі нові сучасні сервіси – допомога у складанні відео-резюме та онлайн-співбесіди. Роботодавець за таким резюме бачить людину, а співбесіди онлайн дозволяють суттєво економити час та кошти при підборі фахівців. Це в рази підвищує ефективність роботи центрів зайнятості, повідомляє tv4.

– Це, по-перше дає можливість кожному претендунту на вільне робоче місце презентувати себе, з’ясувати, чи підходить йому ця робота, чи ні. Друга така наша новація – це є відеовакансія. Що таке відеовакансія? Це такий маленький ролик, відеоролик, а може бути і у вигляді фотографій, слайдів. Тобто ,це маленька презентація роботодавця. Тобто, в даному ролику висвітлюється повністю вся інформація про дане підприємство, чим воно займається, його економічний розвиток, соціальний його розвиток, – розповідає начальник відділу організації надання послуг роботодавцям Тернопільського обласного центру зайнятості Наталя Косенко.

Серед плюсів таких нововведень, в першу чергу, економія часу, як роботодавця, так і претендента на роботу. Також у Тернопільському обласному центрі зайнятості започаткували ряд акцій “Презентація робочого місця”. Їх проводять у місцях масового скупчення людей.

-Це були приміщення автобусних станцій і залізничних вокзалів, де ми презентували ці вакансії і в нас вже є позитивний досвід, 30 вакансій ми вже укомплектували зразу ж, коли люди ознайомились. Тобто, це не безробітні, а просто люди, які чекали автобус, чекали поїзд, вони ознайомились з тими вакансіями і змогли працевлаштуватись. Також ми започатковуємо такі самі презентації вільних робочих місць у великих торгівельних залах, – каже Наталя Косенко.

Також з 13 січня Державна служба зайнятості запровадила новий електронний сервіс – “Електронна черга реєстрації безробітних”. Для того, щоб зареєструватись, потрібно зайти на сайт Центру зайнятості і вибрати область.

– Дуже легко і доступна ця послуга. Особа заходить на сайт, засвічуються поля сірі, це прийоми в службі зайнятості. Зеленим відзначено ті місця, які є вільні у спеціалістів центру зайнятості, чи інших, чи то юридичних консультацій, чи то консультація з профорієнтації, з можливості профнавчання, особа вибирає зручний для неї день ,10 днів можливість є для попередньої реєстрації, зручний день зручну годину, – додає начальник відділу організації сприяння працевлаштуванню Тернопільського обласного центру зайнятості Валентина Нікуліна.

Електронна реєстрація стосується лише осіб, які у центрі зайнятості реєструються вперше. Тим, хто вже зареєстрований, дні та години відвідування визначають спеціалісти.

Вибір читачів за тиждень

Відео