Навчання безробітних здійснювалося на базі 1010 підприємств

1383905862_dsc_1673

Одним із шляхів вирішення питання зайнятості безробітних, розширення професійних знань та набуття відповідних фахових умінь є професійне навчання.

У 2016 році за направленням служби зайнятості Тернопілля профнавчання проходили майже 4 тисячі осіб, з них 3568 були забезпечені роботою (97,3 %). Рівень охоплення безробітних професійним навчанням в середньому по області склав понад 12 відсотків. Слухачі в основному здобували професії електрогазозварника, кухаря, робітника фермерського господарства, оператора котельні, тракториста сільськогосподарського виробництва, підвищували кваліфікацію шляхом стажування безпосередньо на робочих місцях. Навчання безробітних здійснювалося на базі 1010 підприємств та навчальних закладів, у тому числі – 8-ми вищих та 6-ти професійно-технічних. Про це повідомив директор обласного центру зайнятості Василь Олещук.

493 краянина зі статусом безробітного навчалися в Івано-Франківському, Одеському та Рівненському центрах професійно-технічної освіти Державної служби зайнятості України. Тут вони навчалися на манікюрника, підвищували кваліфікацію на курсах цільового призначення за фахом «оператор котельні» та сільськогосподарськими напрямками.

«Торік професійним навчанням обласна служба зайнятості охопила 71-го демобілізованого учасника антитерористичної операції, – зазначив директор ОЦЗ. – Зокрема, 7 колишніх воїнів освоювали фах робітника фермерського господарства, ще семеро – тракториста, 3 особи вчилися на електрогазозварника. 17 демобілізованих атовців проходили курси цільового призначення за напрямами «Менеджмент малого підприємництва» та «Основи малого підприємництва» з метою отримання одноразово допомоги по безробіття для відкриття власної справи. 8 підвищували кваліфікацію на курсах «Охорона праці для робіт АПК» і «Періодична перевірка знань з охорони праці операторів котелень». Решта стажувалися безпосередньо на робочих місцях за професіями: слюсар-ремонтник, автослюсар, інженер-програміст, тракторист, менеджер зі збуту, столяр».

А ще профнавчання за сприяння обласної служби зайнятості проходили й 110 інвалідів та 13 переселенців. Із числа тих, хто завершив навчання, 99 осіб з обмеженими можливостями та 11 переселенців працевлаштовано.

Безкоштовні ваучери на профнавчання було видано 18 мешканцям області і 17-ть краян вже підвищують свій професійний рівень.

Прес-служба обласного центру зайнятості

Вибір читачів за тиждень

Відео