Тернополянам розкажуть про містику та війну

16195046_1722399114452408_148434899424218622_n

Книгарня “Є” та видавництво «Laurus» запрошують на презентацію книжки Катерини Липи «Теорія архітектури. Містика і війна». Захід відбудеться 26 січня. Початок – о 18.00. Модератор: Володимир Мороз.

«Теорія архітектури. Містика і війна»

Книжку присвячено малодослідженому впливу західноєвропейської теорії фортифікації доби Ренесансу на оборонне будівництво в Україні – магічному захисту. Давні теоретики архітектури вважали магію цілком дієвим засобом оборони, тож пропоновані у архітектурних трактатах форми фортифікаційних споруд продиктовані серед іншого і містичними поглядами доби. Автор намагається з’ясувати, чи дотримувалися українські зодчі XVI – XVII ст. правил будівельної магії, і як це впливало на розпланування і об’ємно-просторове вирішення замків, фортець та міських укріплень. Книжка зацікавить архітекторів, мистецтвознавців, істориків, культурологів та усіх, кому небайдужа архітектурна спадщина України.

Катерина Липа

Катерина Липа є автором близько 400 статей на теми історії мистецтва та архітектури, сучасної архітектури, мистецтва та предметного дизайну. Автор низки науково-популярних книг з історії української фортифікації, архітектури, військової історії та спорту. У видавництві Laurus Катерина Липа є автором та упорядником науково-популярної серії для старшого шкільного віку «Історія на власні очі», в якій вийшли наступні книжки: «Твердині князів Острозьких», «Козацька порохівниця», «Світ Трипілля».

*** Адреса книгарні «Є»: м. Тернопіль вул. Валова, 5-9. Вхід вільний

Вибір читачів за тиждень

Відео