Віра Олександрович

Українська армія із Тернопілля отримала майже 142 мільйони

Армія_збір

На розвиток української армії платники Тернопільщини минулого року перерахували майже 142 млн грн.

Про це повідомили у Головному управління Державної фіскальної служби (ГУ ДФС) у Тернопільській  області.

- Торік до бюджету надійшло 141,8 млн грн військового збору, - уточнив начальник ГУ ДФС в області Ігор Комендат. – Це становить 108,3% прогнозного показника, причому додатково надійшло 10,8 млн грн.

За його словами, порівняно із 2015 роком надходження військового збору зросли на 14,4%, або на 17,8 млн грн.

- Серед основних чинників позитивної динаміки сплати військового збору – зростання мінімальної заробітної плати, результати заходів із протидії «конвертним» розрахункам і легалізація найманих працівників, - стверджує пан Комендат. - Адже, як відомо, військовий збір сплачують із легальних доходів.

Нагадаємо, військовим збором оподатковують доходи у формі зарплати, інших заохочувальних і компенсаційних виплат або інших виплат і винагород, що виплачуються платнику у зв’язку із трудовими відносинами. Крім того, військовий збір стягують із виграшу у державну і недержавну грошову лотерею, виграшу гравця, отриманого від організатора азартної гри, доходи, які платник отримав за цивільно-правовими договорами (договори підряду) за виконання робіт (надання послуг), сума яких відображають в акті приймання-передачі виконаних робіт (наданих послуг) і низку інших, що підлягають оподаткуванню податком на доходи фізосіб.

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео