Тернопільський тренер радить: аби схуднути, потрібно багато їсти

healthy-snacks-for-cinema-700x525

Часто трапляється, що окрім основних прийомів їжі, ми «закидаємо» щось до рота впродовж дня, і, найчастіше, це шкідливі продукти: бутерброди, тістечка, цукерки і булочки. Тернопільський тренер каже, що перекуси робити таки потрібно, однак вони мають бути правильні.

Від корисного перекусу відмовлятися ніколи не варто. Правильне дробове харчування, при якому людина не відчуває почуття голоду. Тоді її організм не вмикає режим економії, при якому починає відкладати жирові запаси. А для схуднення це дуже важливо.

Якщо крім основних прийомів їжі ще й перекушувати корисними продуктами (до трьох разів на день), то розслаблений організм набагато швидше розлучиться з надлишками жиру, і ви схуднете.

Часті прийоми їжі дозволяють поліпшити вироблення травних ферментів, нормалізувати рівень цукру в крові і знизити рівень холестерину.

Правильний перекус теж має свої правила. Його влаштовують між основними прийомами їжі або коли в голові тільки промайнула думка, що хочеться чогось пожувати.

Якщо ви занадто завантажені і забуваєте перекусити, то встановіть собі нагадування в телефоні, або налаштуйте будильник.

Найкориснішим перекусом є другий сніданок і полуденок.

Якщо ви щільно поснідали, то на другий сніданок вам достатньо фруктів. Головне, щоб вони були солодкими і свіжими. Хоча в бананах і винограді занадто багато калорій, тому ними краще не захоплюватися. Можна з'їсти зелене яблуко, апельсин, пару ківі або мандаринів.

Норма перекусу дорівнює одному фрукту або жменьці нарізаних. А максимальна доза дорівнює трьом жменькам.

Якщо в якості перекусу ви вирішили поїсти сухофруктів (чорносливу або кураги), то не забувайте, що калорійність одного сухофрукта дорівнює його свіжому еквіваленту. Не варто до сухофруктів прирівнювати цукати. Все-таки це зацукровані фрукти, які по шкідливості для вашої фігури майже рівні цукру.

Ще один корисний перекус вас чекає ближче до вечора – підвечірок. Якщо ви працюєте допізна або додому приходьте надто пізно, то привчіться влаштовувати подібний перекус в кінці робочого дня. Так ви позбавитеся від гострих нападів голоду ввечері.

Для полудня найкраще підходять кисломолочні продукти: йогурт, кефір, сир або кисле молоко. У них міститься кальцій, який наш організм найкраще засвоює саме ввечері.

Ще один важливий момент підвечірка – всі кисломолочні продукти потрібно споживати повільно, щоб краще проходило насичення. Навіть кефір краще не випивати залпом, а пити чайною ложечкою.

Добре, коли є час перекусити в спокійній обстановці. Але таким багатством володіють не всі, і частіше за все перекушувати доводиться на бігу. Потрапивши в таку ситуацію, слід пам'ятати одне – ні в якому разі не вибирайте фаст-фуд. Він може принести тільки шкоду, причому, як вашому здоров'ю, так і фігурі.

Якщо ви хочете перекусити на бігу, то зупиніть свій вибір на банані, питному йогурті з висівками, батончиками з пластівцями, горіхами і злаками. Вони всі відносяться до повільним вуглеводів, і в невеликих дозах їх з легким серцем можна їсти навіть тим, хто дотримується дієти, намагаючись схуднути. Ви навіть можете дозволити собі з'їсти бутерброд. Тільки він повинен бути правильно складений – на скибочку хліба з висівками покладіть тонкий шматочок запеченої або відвареної яловичини, зверху лист салату і кілька гілочок зелені.

Правильне харчування неможливе без правильних перекусів, адже вони дозволяють зберегти наше здоров'я, фігуру і, навіть, наші нерви.

Матеріал для колонки підготувала тренер танцювальної студії «Special dance» Тетяна Бастюк

Вибір читачів за тиждень

Відео