Орест Сарматський

Агро-новини 28 січня

січ28

На Миколаївщині викрили корупційну схему чиновників-«ветеринарів»

Слідчі прокуратури Миколаївської області повідомили про підозру ряду посадових осіб ветеринарної служби області за фактами чисельних порушень при експорті рогатої худоби за кордон. Про це пише прес-служба прокуратури Миколаївської області.

Повідомлялось, у серпні цього року працівниками прокуратури було викрито діяльність організованої злочинної групи, в яку входив ряд чиновників-«ветеринарів». Діяльність зловмисників була пов'язана з незаконним переміщенням тваринницької продукції через митний кордон України.

Так, повідомлено про підозру керівникам головного управління Держпродспоживслужби та Управління ветеринарної медицини в Новоодеському районі через корупційні схеми. Так, за попередньою змовою упродовж квітня-травня 2015 р. чиновники одержали хабар у розмірі $1,7 тис. від громадянина Республіки Азербайджан за оформлення та видачу ветеринарних документів на вивіз партії ВРХ до Єгипту.

1380633091_vzatka-4896
1380633091_vzatka-4896

Також, підозру начальнику Новоодеської лабораторії ветеринарної медицини за фактом отримання в травні 2015 р. хабара в розмірі 3 тис. грн за складання та видачу недостовірних офіційних документів, які підтверджують факт ідентифікації великої рогатої худоби та наявності в них щеплень.

У повідомленні зазначається, що кримінальне провадження є багатоепізодним та підозри оголошені лише по одному епізоду, у подальшому планується винним особам повідомити про підозру і за іншими фактами. Триває розслідування.

Влада має не допустити колапсу в агросекторі через націоналізацію ПриватБанку — Рибалка

Першочерговим завданням влади має бути недопущення втрат в аграрному секторі через націоналізацію найбільшого банку країни «ПриватБанку». Про це пише AgroPolit.com.

«Перше завдання влади – не допустити в аграрному секторі колапсу і втрат. У банку знаходяться рахунки бізнесу і завдання влади – захистити їх», — повідомив повідомив народний депутат, голова парламентського комітету з питань фінансової політики та банківської діяльності Сергій Рибалка.

За його словами, уряд має прослідкувати за тим, щоб гроші не втратили як громадяни, так і бізнес.

«Добре, що НБУ з урядом прийняли рішення націоналізувати ПриватБанк, а не відправити його на до ФГВФО. Наша фракція давно казала, що треба якомога швидше прискорювати вирішення проблем у фінансово-банківському секторі», — говорить Сергій Рибалка.

280102
280102

Він зазначив, що поганим є те, що держава не змогла знайти з акціонерами спільної точки зору, щоб за власні кошти рятувати цей банк.

Аграрії просять податок з гектара — фермер

Аграрії виступають за податок з гектара. Про це в інерв'ю Kurkul.com розповів голова Білопільської районної організації «Аграрний союз України», керівник ППФ «Агрохімпромцентр» Григорій Поляков.

«У нас же забрали спецрежим ПДВ. То ми пропонували, щоб його віддали сільським радам, на території яких ми живемо і працюємо. Бог з ним, було б важко, але ми погодилися б. Але ж ні, у нас забрали гроші, а віддали їх холдингам, крупним зернотрейдерам, які експортують зерно, яке у нас же і купують. Вони закуповують зерно без ПДВ, приписують собі врожаї, експортують і отримують за моє зерно ПДВ. Отака несправедливість виходить», — зазначив він.

Також додав, що сьогодні 1/3 землі — у тіні, тобто за неї не сплачують податки.

280103
280103

 «Тому ми просимо податок з гектара: скільки ти обробляєш, стільки і платиш. Туди вкладіть соціальний внесок, все порахуйте, і скажіть, скільки ми маємо платити з 1 га. От ми б заплатили і все. Ніхто до нас не ходив би, податкова б перевірила скільки землі є в обробці господарства, заплатили цю суму від оцінюваної вартості і все. Чиновник туди не замішаний — немає корупції. Ми хочемо таку модель. Ми ж не ухиляємося від податків, візьміть їх навіть більше, але не заважайте працювати», — сказав він.

Вибір читачів за тиждень

Відео