900 безпритульних собак виловили працівники служби відлову тварин (відео)

sobaka

Питання безпритульних собак нині жваво обговорюють у соціальних мережах і на вулицях міста. Після випадку загибелі жінки, яку, начебто, загризли собаки, серед тернополян все більше розповсюджується інформація про небезпеку тварин. 

Майже 900 безпритульних собак виловили працівники служби відлову тварин, для подальшої стерилізації. Це статистика 2016 року, кажуть у товаристві “Зооцентр”. Наразі – це єдина організація у Тернополі, яка офіційно займається такими тваринами. Проте тут вони можуть перебувати лише впродовж лікування. Оскільки у місті немає притулку для бродячих собак, після реабіталітаційного періоду їх випускають на вулицю, звідки й взяли, повідомляє tv4.

– Після стирелізації ми ставим на вухо тварини кліпсик. Кліпси у нас є з цифрами, тобто з початку роботи міської ради по стерилізації собак, ведеться нумерація кліпсів і тварин. Тому можна подивитися за який термін часу та кліпса була поставлена, – розказує директор ТОВ “Зооцентр” Ірина Романова.

Тварини які носять, так звану кліпсу – простерилізовані. Ветеринари запевняють – вони безпечні для людей.

– Після кастрації тварина, їм проводиться дегільментизація, тобто даються препарати для виведення глистів і приїжджає людина із державної ветеринарної служби, яка їх вакцинує від сказу. Тобто всі собаки вакциновані та проглистовані. Вони є безпечними абсолютно, – говорить ветеринар у ТОВ “Зооцентр” Олена Федорків.

Безпритульні собаки не є агресивними, кажуть фахівці. Все ж таки, якщо ви зустріли їх на вулиці, рекомендують не показувати свій страх, навпаки підійти до них з відкритою долонею.

Вибір читачів за тиждень

Відео