Орест Сарматський

Архиєпископ і митрополит Василій вже побачив те, що Тернопільщина побачить наступної неділі (фото)

unnamed (8)

Архиєпископ і митрополит Тернопільсько-Зборівський Василій (Семенюк) зустрівся із іконописцями,  учасниками Другого  Всеукраїнського пленеру іконопису та сакрального мистецтва «Вікно у Небо. Зарваниця-2017».

Перед зустріччю владика провів недільну Літургію у храмі Пресвятої Євхаристії у Зарваниці, де усіх присутніх повідомив про ту духовну місію, яку зараз несуть митці у цьому святому для кожного християнина місці. Архиєпископ і митрополит  Василій нагадав, що торік, коли започатковано пленер, дві ікони було подаровано у Ватикан та у Варшаву. А саме, у Папській обителі прийнято копію чудотворної ікони Божої Матері Теребовлянської роботи Марічки Тимчук-Шевчук, а парафіяни УГКЦ у Варшаві нині моляться до високодосконалої копії чудотворної ікони Зарваницької Богородиці, автор якої – керівник попереднього та нинішнього пленерів, заслужений художник України Микола Шевчук. Решта ікон, написаних під час пленеру зберігаються у духовному центрі в Зарваниці, де на основі творів живописного пленеру «Тобі, Богородице!» та «Вікно у Небо», що проводяться у Зарваниці, започатковано галерею зразків сакрального мистецтва.

unnamed (7)
unnamed (7)

Оглянувши ще незавершені авторські роботи художників,про які розповів керівник пленеру, заслужений художник України Микола Шевчук, владика Василій наголосив на високій майстерності виконання кожної з ікон, створених у Зарваниці. До них молитимуться тисячі людей, щодня складаючи молитви Всевишньому й добрим словом згадуючи ти, хто написав святі образи.

unnamed (9)
unnamed (9)

Зараз митці завершують роботу над іконами та оберегами для воїнів-захисників Вітчизни. Їх освячення відбудеться найближчої неділі у головному Соборі Матері Божої Зарваницької після Служби Божої.

unnamed (4)
unnamed (4)

Про цю подію, «ТЕРЕН», як інформаційний партнер Другого  Всеукраїнського пленеру іконопису та сакрального мистецтва «Вікно у Небо. Зарваниця-2017» готуватиме фоторепортаж.

unnamed (10)
unnamed (10)

unnamed (11)
unnamed (11)

unnamed (6)
unnamed (6)

unnamed (5)
unnamed (5)

 Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео