П'ять маловідомих місць в Україні для відпочинку з дітьми (фото)

263417_1

Крім Карпат чи тимчасово недоступного для тернополян Криму в Україні є ще багато красивих місць, куди можна поїхати відпочивати з дітьми.

Кілька яскравих прикладів місць, де мешканці Тернополя чи області можуть непогано і безпечно відпочити, оприлюднили на сайті ukr.media.

Блакитні озера (Чернігівська область)

Багатьом відомо про Шацькі озера Волині. Блакитні озера Чернігівщини — поки що не настільки відомий туристичний об'єкт. Проте курортні бази ростуть навколо них як гриби після дощу. Краще їхати туди з дітьми не на вихідні: шум, дискотек та гамір відпочивальників заважатимуть. У будні місцина зазвичай спокійніша. Назву озера отримали через незвичний блакитний колір піску на дні. Вода у них вважається цілющою.

П'ять маловідомих місць в Україні для відпочинку з дітьми

Як дістатися: Або машиною до села Олешня в Чернігівській оласті. Крім цього, зовсім поруч з озерами станція Грибова Рудня. Тричі на день з Чернігова, всього за годину, туди можна доїхати електричкою.

Токівський каскадний водоспад (Дніпропетровська область, Апостолівський район)

Ще один водоспад, який неодмінно потрібно відвідати мандрівникам. Сам водоспад невеликий, всього 14 метрів. Та навколишні краєвиди роблять його насправді вражаючим. Навіть дорослим може здатися, що вони потрапили до якогось незвіданого, фантастичного світу. Кам'яне, поросле густим мохом плато, червоне каміння, гранітні ванні та різноманітні «червонокнижні» квіти не залишать малечу байдужою. Є багато безпечних місць для кемпінгу та купання.

П'ять маловідомих місць в Україні для відпочинку з дітьми

Як дістатися: найзручніше добиратися з Кривого Рогу. Якщо не машиною, то потрібно сісти на електричку Кривий Ріг-Нікополь. Ваш вихід – станція Струм. Три кілометри степовим краєм і ви на місці!

Буша (Вінницька область)

Мальовничими краєвидами та пам'ятками архітектури може похвалитися не лише Тернопільщина. На півдні Вінницької області, навколо села Буша ви знайдете іще безліч цікавого. Хочете, щоб відпочинок приніс не лише задоволення, а й користь для розвитку дитини? Ласкаво просимо до Буші. Музей трипільської культури, музей скульптур під відкритим небом, славнозвісна Бушанська фортеця та унікальна для України скельна стела. Про її походження (слов'янські слов'янське чи кельтське) до зараз точаться дискусії. Гонтів камінь, Гайдамацький Яр, скельні печери відлюдників – тут усе просякнуто історією. Вашій малечі буде що розповісти на уроці історії після канікул.

П'ять маловідомих місць в Україні для відпочинку з дітьми

Як дістатися: Або машиною до села Буша або з Вінниці щоденним автобусним рейсом Вінниця-Буша.

Гомільшанські ліси (Харківська область)

Не лише Правобережна Україна багата на туристичні принади. Гомільшанські ліси у лісостеповій зоні Харківщини – ідеальне місце для відпочинку з дітьми на природі. Береги річки Сіверський Донець серед лісів Слобожанщини приваблюють туристів навіть з-за кордону. Чисте повітря, велична природа та розвинена інфраструктура рекреаційних закладів — для тих, хто віддає перевагу комфортному відпочинку. Хоча, звісно, старші діти, особливо хлопчаки, із задоволенням відпочинуть «дикунами» у палатці.

П'ять маловідомих місць в Україні для відпочинку з дітьми

Як дістатися: Офіційний сайт парку «Гомільшаньскі ліси» пропонує кілька варіантів — автомобілем або громадським транспортом. Відстань від Харкова до Змієва становить 40 км. Від Змієва треба їхати трасою Зміїв – Балаклія (Т-2 105) до с. Задонецьке близько 5 км. В селі повернути праворуч, по вулиці Курортній та їхати 2 км. Далі ця дорога йде до с. Коропів Хутір (Коропове), де розташовані Коропівське лісництво та розпочинаються всі екологічні стежки. Автобусне сполучення від Харкова існує до с. Задонецьке (запчастини Харків-Балаклія, Харків-Комсомольський, Харків-Скрипаї). Відправлення з автостанції №1 за адресою пр. Гагаріна, 22, або з автостанції біля ст. м. імені академіка Барабашова.

Джуринський водоспад (Тернопільська область, Заліщицький район)

Найвищий рівнинний водоспад України вражає своєю красою. За однією з легенд його витворили людські руки кількасот років тому. Привітні жителі села Нирків, розташованого поруч, розкажуть вам цю історію: турецькі війська під час облоги міста Червоноград нібито змінило русло річки аби позбавити захисників замку джерела води.

П'ять маловідомих місць в Україні для відпочинку з дітьми

Сам водоспад має 16 метрів заввишки та 20 — повздовж. Крізь прозору, чисту падаючу воду річки Джурин видніється червона скельна порода. Поруч – ідеальне місце для кемпінгу. Ставши під водоспад, можна отримати своєрідний душ Шарко. У річці можна купатися, проте обережно – іноді трапляється гостре каміння. За півгодини ходу – величні вежі напівзруйнованого замку-фортеці початку ХVIІ сторіччя.

Як дістатися. З Тернополя до Заліщиків регулярно ходить автобус. Проте, з районного центру до Ниркова лише двічі на день (05.20 та 12.05). Розраховуйте годину! Із самого села доведеться пройти декілька кілометрів пішки, дорогу найкраще перепитати у місцевих.

Вибір читачів за тиждень

Відео