Віра Олександрович

«Домогтися справедливості у захисті своїх прав людям важко» - вважає юрист із Тернополя

Степаненко_ф

Про результати діяльності у Тернополі сьогодні, 1 лютого, розповіли у приймальні української Гельсінської спілки із прав людини.

За нагоди, ініціатори зустрічі підбили підсумки діяльності у минулому році. Він для цих фахівців виявився досить інноваційним

- Ми започаткували декілька нових форм партнерства з іншими організаціями на Тернопіллі, - каже координатор роботи громадської приймальні в обласному центрі Олександр Степаненко. – Тобто наша приймальня упродовж минулого року не була замкнута «в собі», не зосереджувалася лише на консультативній допомозі. Так, ми проводили регулярні прийоми у районних центрах краю, виїжджали у заклади позбавлення волі. Окрім того, проводили спільно із обласною універсальною бібліотекою інформаційно-просвітницькі заходи.

Нагадаємо, юристи приймальні надають безкоштовну первинну і вторинну правову допомогу, проводять виїзні прийоми у різних районах області. Багато справ наших громадян уже дійшли і до Європейського суду. Але захистити свої права краянам, насправді, дуже складно, наголошує юрист приймальні української Гельсінської спілки із прав людини у Тернополі Ольга Кушнерик.

- Загалом із історій людей, які звертаються до Громадської приймальні, можна зробити невтішні висновки, - каже вона. – Хоча держава і робить вагомі кроки, щоб люди отримували належну правову допомогу, все ж нашим землякам важко домогтися справедливості у захисті своїх прав. Так, держава гарантує безоплатного адвоката. Проте за людину ніхто не сплатить судовий збір.

Не передбачена оплата і за експертизи, хоча вони необхідні у дуже багатьох справах, додає юрист.

Фото із відкритих джерел

Довідка.

Безкоштовно скористатися юридичними послугами спеціалістів української Гельсінської спілки із прав людини можуть усі жителі краю, без винятку. Приймальня у Тернополі діє за адресою: вулиця Живова, 11, офіс 903.

Вибір читачів за тиждень

Відео