«Нива» має намір повернути статут професійного клубу у 2017 році

383837252

Відповідну заяву зробив головний тренер команди Ігор Бадло.

– Я вже неодноразово говорив, що головна мета “Ниви” — це повернення у професіонали, зокрема у другу лігу. Цього завдання перед нами ніхто не відміняв, тож ми цілеспрямовано рухаємось до своєї мети. Клуб подав відповідну заявку на проходження атестації для участі у другій лізі сезону-2017/18. Хочу запевнити вболівальників, що вся необхідна робота для повернення на професійну арену клубом ведеться, – заявив головний тренер Ігор Бадло.

Нагадаємо, що одного бажання тренера замало. По-перше, потрібно, щоб «Нива» у чемпіонаті України серед аматорів зайняла місце не нижче четвертого в західній групі. Нині команда посідає сьоме місце, відстаючи від прохідної позиції на шість очок. По-друге, на ФК «Нива» висить штраф у розмірі 100 тис. грн., який їм присудили за участь у договірному поєдинку з ФК «Тернопіль» (2014 р.). І хоча та «Нива» і нинішня – дві різні юридичні особи, з різними власниками, але чи Федерація футболу України, даючи погодження на участь у другій лізі, забуде про цей борг? А якщо не забуде, то до його погашення, навіть при успішному проходженні атестації, ФК «Нива» матиме бан на заявку нових футболістів (у подібній ситуації зараз ФК «Тернопіль»). І по-третє, у клубу в Тернополі відсутній стадіон для домашніх ігор. Плани керівництва клубу щодо спорудження спортивного комплексу на «Ватрі» поки не підкріплені реальними справами. Ініціатива вболівальників «Ниви» надати команді центральний міський стадіон у безкоштовну оренду не знайшла підтримки в керівництва Тернополя, а великогаївський стадіон хоча й сертифікований, але навряд чи знайдеться багато вболівальників, які б погодилися їздити за кілька кілометрів у село, щоб подивитися на гру «Ниви», повідомляє Номер один.

Зауважимо, що в місті вже є професійний клуб – ФК «Тернопіль», який виступає у першій лізі українського футболу, але зірок з неба не хапає, займаючи останнє місце після першої половини чемпіонату.

Вибір читачів за тиждень

Відео