Тернопільським школярам розповіли про професії майбутнього

клуб1

У Тернопільському міськрайонному центрі зайнятості відбулось чергове засідання клубу бізнес-подій, що діє при центрі підтримки підприємницьких ініціатив, на тему: «Професії майбутнього: погляд зблизька». Цього разу у клуб завітали восьмикласники та дев’ятикласники Тернопільської загальноосвітньої школи №18.

Гостею заходу була учениця Тернопільської ЗОШ №19 Тетяна Бас, яка вже у 3-му класі заробила свої перші гроші за перемогу у літературному конкурсі ім. Петра Яцика. На сьогодні вона пробує свої сили у журналістиці та працює промоутером, адже з 14 років, згідно з чинним законодавством, можна мати роботу на кілька годин у тиждень.

Діти взяли активну участь у дискусії з питань вибору майбутнього фаху, становлення молодої людини на ринку праці, кроків до професійного успіху.

клуб2
клуб2

Цікавою учням була презентація «ТОП-10 новітніх професій XXI століття» та бесіда про можливості появи ще більш цікавіших професій.

Школярі також активно включились в інтерактивну гру ″Індустрія мистецтв та розваг″, під час якої вони поділились на команди, кожна яких мала придумати власну назву та емблему; визначити, люди яких професій будуть втілювати «ідею» у життя; презентувати свій захід.

Практичний психолог школи Світлана Кушнір зазначила, що такі заняття сприяють розвитку дитячої креативності, розвивають бажання до створення чогось нового і незвичайного, спонукають до усвідомленого вибору професійного майбутнього.

 

Вибір читачів за тиждень

Відео