У 2016 році на Теребовлянщині народилися 492 дитини

425837367-1024x640

2016 рік закінчився, добіг до завершення і перший місяць нового року. Вже підбиті цифри і в установі, яка займається реєстрацією актів цивільного стану. Начальник відділу ДРАЦСу Наталія Свиначук охоче ділиться інформацією з приводу реєстрації народжень-смертей, одружень-розлучень, розповідає про найпоширеніші і рідковживані імена, які присвоювалися дітям при державній реєстрації актів цивільного стану впродовж 2016 року:

Минулого року на Теребовлянщині зареєстровано 492 народження, із них 124 свідоцтва про народження вручено у пологовому відділенні ЦРЛ, і 1002 смерті, зокрема, у Теребовлянській ОТГ – 293 народжень і 459 смертей, у Микулинецькій ОТГ – 46 народжень і 87 смертей, в Іванівській ОТГ – 23 народжень і 81 смерть, у Золотниківській ОТГ – 45 народжень і 157 смертей, повідомляє сайт «Теребовля -твоє місто».

Одружень всього по району ми зареєстрували 262, а розлучень – 164. Були шлюби з іноземцями. 9 шлюбів ми зареєстрували із громадянами Іраку, які є студентами Тернопільського медуніверситету (з них лише одна теребовлянка вийшла заміж за іракця). 5 наших співвітчизниць одружилися з поляками, 1 – з громадянином Німеччини, 1 - Азербайджану. Почастішали випадки надходження заяв про одруження через веб-портал. Але зазначу, що наречені повинні в триденний термін прийти до нас і підписати відповідні документи. Дещо подорожчали послуги на проведення реєстрації шлюбу: звичайне тепер коштує 165 грн (було 75 грн), а з музичним супроводом – 300 грн (було 150).

Найпоширенішими іменами, які присвоювали наші земляки своїм синочкам, були Артем, Андрій, Владислав, Денис, Максим, Матвій, а донечкам – Ангеліна, Вероніка, Вікторія, Злата, Софія. Не перестають нас дивувати батьки і іменами, які вони дають своїм новонародженим дітям при реєстрації. Минулоріч хлопчиків називали такими рідковживаними іменами як Савелій, Рустем, Тимур, а дівчаток – Аріна, Аделіна, Амалія, Аріана, Домініка, Емілія, Кіра, Міла, Стелла, Суламіта, Таміла, Тереза, Каміла, Евеліна. Не часто, але використовувались також старовинні імена Дем’ян, Давид, Захар, Ілля, Кирило, Лук’ян, Марко, Маркіян, Остап, Тимофій – серед хлопчиків, і Ярина, Поліна, Марта, Богдана, Василина, Єлизавета, Златослава, Соломія, Влада, Маргарита – серед дівчаток. Деяким дівчаткам давали подвійні імена: Лідія-Анна, Марія-Олена, Каміла-Іванна.

Вибір читачів за тиждень

Відео