Оксана Бучко

Житель Тернопільщини бере участь у злочинах бойовиків «ДНР» (фото)

2

Учасником терористичної організації «ДНР» виявився житель Чортківського району Німгір Ерднієв. За вироком суду його визнали винним у скоєнні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 258-3 Кримінального кодексу України, та заочно засудили до 14 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Про це повідомляють у секторі взаємодії зі ЗМІ та громадськістю УСБУ в Тернопільській області.

Чоловік добровільно вступив до незаконного воєнізованого формування терористів у жовтні 2014 року та обрав собі позивний «Німсон». Із того часу він діє у складі терористичної групи, беручи безпосередню участь у злочинах бойовиків. Зокрема, слідчі СБУ встановили його участь у діяльності військових підрозділів терористичної організації «ДНР» під час бойових дій проти Збройних Сил України та підрозділів правоохоронних органів, які проводять антитерористичну операцію. У лютому 2015 року Німгір Ерднієв здійснював збройне захоплення м. Дебальцевого у складі 3-го мотострілкового батальйону «ДНР». У травні того ж року він брав участь у бойових діях проти підрозділів Збройних Сил України в районі м. Мар’їнки, а вже з вересня 2015 року засуджений утримував бойові позицій у с. Старомихайлівка Мар’їнського району Донецької області.

1
1

Усім, кому стало відоме місце перебування Німгіра Ерднієва на території області можуть повідомити про це на телефон довіри УСБУ в Тернопільській області 52-90-00 або на гарячу телефонну лінію УСБУ (067) 352-31–00 чи надіслати інформацію на електронну скриньку Управління usbu_ter@ssu.gov.ua

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео