Вартість проїзду в автобусах Тернополя підвищили «за компанію» - депутат

lviv-marshrutka-proyizd

Проїзд в тролейбусах став дорожчим, бо держава відмінила пільги на продаж електрики для комунальних підприємств. Близько 50% від тарифу на проїзд у тролейбусах дотується з міського бюджету. Під це підняття управління транспорту, комунікацій та зв’язку Тернопільської міської ради вирішило збільшити і ціну проїзду у маршрутках, щоби тариф на автобуси відрізнявся від тарифу на проїзд в електротранспорті. Звичайно, що придумавши під це відповідне обґрунтування.

Таку думку озвучив депутат міської ради Назар Зелінка на позачерговому засіданні постійної комісії міської ради з питань економіки, промисловості, транспорту і зв’язку, контролю за використанням комунального майна, зовнішніх зв’язків, підприємницької діяльності, захисту прав споживачів та туризму.

«Вважаю, що мінімальна заробітна плата (як нам пояснював начальник управління І.Мединський) ніяк не вплинула на формування тарифу на проїзд в автобусах, бо ніхто з водіїв там не отримував мінімальної зарплати», - сказав в коментарі «Терену» Назар Зелінка. - Але вже в найближчому часі ми дізнаємося правду, коли впровадимо електронний квиток, заберемо готівку з маршруток і побачимо реальний пасажиропотік і рентабельність кожного з маршрутів".

Депутат вважає, що управління транспорту замість того, щоб відстоювати інтереси тернополян, лобіює інтереси приватних перевізників. Натомість, міський голова обіцяв покарати власників автобусів за недотримання домовленостей з міською радою щодо перевезення пасажирів в дні, коли через снігові опади Тернопіль опинився в транспортному колапсі.

Див.також: Тернопіль очікує транспортний прорив: оприлюднюємо документи «покращення»

Вибір читачів за тиждень

Відео