Чому знову не відбувся суд

суддд

6 лютого, мало відбутися чергове судове засідання по вбивцях кременецького активіста Віталія Ващенка, однак… не відбулося.

А все через те, що один із убивць, поскаржився на погане самопочуття і погіршення стану здоров’я через влаштовану активістами «Правого сектора» на одному із судових засідань акцію, на якій йому перепало перелякатися крові, що бризнула йому на обличчя, повідомляє НОВА Тернопільська газета.

Про те, що обвинуваченого не буде на суді, ніхто не попередив, а тому вийшла неузгодженість. Судді не були готові до проведення судового засідання у режимі відеоконференції. Довелося налаштовувати зв’язок, однак постійно виникали технічні неполадки – зникало то світло, то інтернет. Відтак, працювати у такому режимі було неможливо й суддям довелося перенести суд, так його й не почавши.

Крім того, що один із убивць «виявився» не в змозі приїхати на судове засідання, то ще й інші – його спільники також виступили з клопотанням про те, щоб надалі судовий процес відбувався у режимі відеоконференції, мотивуючи це тим, що можна буде таким чином заощадити державні кошти, витрачені на їх супровід та охорону. Проте судді дане клопотання відхилили, адже здійснити таке було б неможливо через відсутність сучасних технологій як у судах, так і в місцях тимчасового тримання.

Просили обвинувачені знову й про те, щоб судове засідання проводити у закритому режимі. Виникають такі прохання швидше за все через те, що їм не подобається суспільний інтерес до даної справи й підтримка потерпілої активістами, які щоразу приїжджають на суди. Цього разу на судовому процесі було телебачення, то один із обвинувачених, а саме посередник, заявив, що йому не подобається, коли його знімають і показують по телевізорі, адже це псує його… репутацію! Звичайно, даного клопотання судді не задовольнили. Зате захисники підсудних свою «місію» із свідомого затягування справи виконали.

Наступне судове засідання призначили на 14 лютого.

Нагадаємо, жорстоке замовне вбивство активіста ГО «Народна рада Кременеччини», депутата Кременецької міської ради Віталія Ващенка сталося в травні 2016 року.

Також читайте ТУТ.

Вибір читачів за тиждень

Відео