Віра Олександрович

Бракує свята? Вас чекають у Тернополі 11 лютого (програма дійства)

свято

Організатори Свята зими-2017 у Тернополі намагалися «впіймати» погоду і приурочити дійство до Стрітення. Тож перед початком Великого посту вони ще встигнуть усіх розважити і пригостити смаколиками, навіть спалити опудало.  

Більшість заходів відбуватиметься у парку ім. Т.Шевченка. У програмі - конкурси на кращу снігову скульптуру, змагання на санках, спортивні естафети, турнір із хокею і традиційні показові виступи сноубордистів (див. програму унизу – прим.). Проте «родзинкою» дійства стане змагання парапланеристів на точність приземлення на кризі.

- Буде дві локації, де триватиме Свято зими: власне, парк імені Шевченка, точніше - набережна Тернопільського ставу, і Театральний майдан, - каже начальник управління культури і мистецтв міськради Олександр Смик. – Оскільки Стрітення цього року випало на будні, ми перенесли Свято зими на суботу.

Чимало цікавого влаштують у парку і для дітей. Наприклад, змагання на санчатах, ігрові програми і спортивні естафети.

- У змаганнях парапланеристів візьмуть участь 20 учасників із західного регіону, додає начальник управління сім’ї, молоді і спорту Микола Круть. - За допомогою квадроциклів вони підніматимуться у небо і повинні будуть приземлитися у певну точку. Кубок міста отримає той, хто буде влучнішим.

Бій
Бій

Свято зими матиме і патріотичну складову, адже у місті якраз у той час відбуватиметься збір соколят. Вочевидь, до того часу мають хоч трохи навести лад на Театральному майдані. Утім, ковзанку забрати навряд чи встигнуть.

- Із 19 години основну сцену перенесуть на головний майдан міста, - продовжує Олександр Смик. - Там відбудеться велика концертна програма за участі популярних гуртів «Тінь сонця» і «Лан». Дійство триватиме до 22 години.

До речі, застережень щодо погоди наразі немає. Втім, організатори проявили завбачливість, адже у парку діятимуть пункти обігріву. Традиційно під час масових гулянь працюватимуть рятувальники і медики.

Фото із відкритих джерел

Став1
Став1

Усе, що запланували до Свята зими (11 лютого, парк ім. Т.Шевченка, набережна Тернопільського ставу)

10.00 - 13.00 – міжшкільний конкурс на снігову скульптуру (центральна алея, від фонтану по обидві сторони від Острівця закоханих); міський турнір із хокею (водойма біля острівця «Чайка»); показові виступи сноутбордистів («Єлєся»); лижні перегони; зимовий футбол.

Окрім того, показові виступи парапланеристів (Тернопільський став), змагання на санчатах; дитяча ігрова програма (острівець «Чайка»); спортивні естафети; хокей без ковзанів (біля острівця Чайка»).

13.00 - виступ муніципального духового оркестру «Оркестра Волі» (сцена на набережній)

14.00 - змагання із перетягування линви, бій із мішками на спортивних снарядах, силові змагання «лава на лаву». Театралізоване дійство зустрічі Зими із Весною. Виступ фольклорного обрядового колективу із вертепом і колядками.

14.30 - 15 30 - дитячий концертний блок

15.30 – 16.00 – ігри, конкурси, розваги для дорослих

16.00 – 17.00 – концертні виступи тернопільських виконавців

17.00 – 17.30 – змагання за призи на «крижаному стовпі»

17.30 – 18.30 – виступи тернопільських команд КВН

18.30 – виступи тернопільських виконавців. Спалення зимового опудала.

19.00 - концерт українських музичних гуртів (Театральний майдан)

Вибір читачів за тиждень

Відео