Орест Сарматський

Тернопільщина має ще один бюст, який мав би вже бути давно (фото)

01

Бюст всесвітньовідомому вченому встановлено у Гусятинському коледжі ТНТУ імені Івана Пулюя.

Знаковою подією для студентів та працівників  стало урочисте відкриття бюсту Івана Пулюя у коледжі, повідомляється на сайті  навчального закладу.

02
02

В урочистій церемонії відкриття погруддя взяли участь ректор Тернопільського національного технічного університету імені Івана Пулюя, доктор технічних наук, професор Петро Ясній, керівники району, організацій, з якими тісно співпрацює коледж. У вступному слові директор коледжу Костянтин Зеленський розкрив учасникам заходу ідею встановлення у коледжі бюсту Івана Пулюя, чиє ім'я носить Тернопільський національний технічний університет, а також акцентував увагу присутніх на важливих здобутках Івана Пулюя як українського та австро-угорського фізика і електротехніка, винахідника, публіциста, перекладача Біблії українською мовою. Історичну довідку про життєвий шлях Івана Пулюя зачитала студентка другого курсу Аліна Кобилянська.

03
03

Урочисто відкрили бюст Івана Пулюя директор коледжу Костянтин Зеленський та ректор ТНТУ імені Івана Пулюя Петро Ясній.

Після цього отець Роман  освятив погруддя Івана Пулюя.

puluj
puluj

У коледжі гості також оглянули виставки науково-технічної творчості викладачів та студентів, виставну народної творчості працівників та особисту виставку-колекцію ляльок викладача Л.Трач.

Також у цей день з нагоди 30-річного ювілею навчального закладу відбулася урочиста церемонія нагородження працівників та студентів за багаторічну сумлінну і творчу працю, за успіхи у навчанні та вихованні студентської молоді.

05
05

Фото – Гусятинський коледж ТНТУ

Вибір читачів за тиждень

Відео