За тепловим лічильниками тернополяни платять дорожче, але в міській раді все одно хочуть їх встановлювати

lichylnyk_gaz1

Після заяви голови Нацкомісії, що у Тернополі один з найнижчих рівнів оснащення багатоповерхівок приладами обліку теплової енергії, міська рада підготувала свою відповідь.

За словами директора КП «Тернопільміськтеплокомуненерго» Андрія Чумака, його здивувала така позиція столичних чиновників.

Тернопіль має розроблену інвестиційну програму для встановлення у місті індивідуально-теплових пунктів (ІТП) та приладів обліку тепла за грантові кошти: проект за підтримки ЄБРР, грант від фонду E5P, кредит від Світового банку і кредит від Міжнародного банку реконструкції і розвитку НЕФКО, що дозоляє встановити у нашому місті тисячу ІТП з лічильниками. Поки що їх є лише 6. І то мешканці цих будинків теж хочуть відмовитися від лічильників, адже нарахування оплати за тепло (за показниками лічильників) суттєво вищі, аніж нарахування за розрахунковим методом.

Дивує позиція керівництва тепломереж, яке визнає, що для тернополян тариф на опалення буде вищим, однак продовжує наполягати, що працює в напрямку встановлення побудинкових приладів обліку тепла.

Зазначимо, що в міській раді мають намір повністю відмовитися від російського газу (в той час, як Україна не закуповує його вже більше року), та перейти на альтернативні види опалення.

Вибір читачів за тиждень

Відео