Орест Сарматський

Агро-новини 12 лютого

природа

Закладка традиційного й органічного саду коштує однаково — Лановенко

Закладка традиційного й органічного саду виллється в однакову суму. Про це на Facebook повідомила Президент Академії Органічного Садівництва «Ekogarden» Валентина Лановенко.

За її словами, 1 га інтенсивного саду (яблуня, груша) коштує $15-20 тис. — це саджанці, матеріали (опорна система, зрошення), логістика та робота.

«Органічний сад відрізняється від традиційного підготовкою ґрунту, вибором саджанців та методикою ведення. Тому закладка що традиційного, що органічного саду обійдеться в однакову суму. Вартість ведення може відрізнятися, оскільки для органічних садів потрібно більше ручної праці, але деяку суму можна заощадити на препаратах», — зазначила вона.

120201 (Copy)
120201 (Copy)

Також додала, що інвестиції в інтенсивний грушевий сад приноситимуть прибуток протягом 30 років (на підщепі Айва S-1), в яблуневий сад — протягом 20 років (підщепа М-9).

На Львівщині три фермерських господарства отримали понад 200 тис. грн держпідтримки

На підтримку галузі тваринництва у минулому році з державного бюджету Львівщина отримала 218,9 тис. грн, пише прес-служба Львівської облдержадміністрації.

Учасниками державної програми в області стали три підприємства, які закупили 40 голів племінних тварин для розширення діяльності господарства з виробництва молока та м’яса, зокрема ФГ «Фаворит КІМ» Стрийського району, ФГ «Мідас» та ФГ «Сподівання» Самбірського району.

120202 (Copy)
120202 (Copy)

Також додається, що на підтримку галузі тваринництва з державного бюджету України у 2017 р. виділили 170 млн грн.

«Бюджетні кошти спрямують для виплати часткового відшкодування вартості закуплених для подальшого відтворення племінних тварин, а також вартості будівництва та реконструкції тваринницьких ферм і комплексів, доїльних залів та утворених на кооперативних засадах м’ясопереробних підприємств», — зазначила заступник директора департаменту-начальник управління Людмила Гончаренко.

Агросектор забезпечив більше 50% приросту капітальних інвестицій в економіку України

Загальний обсяг капітальних інвестицій, освоєних в агропродовольчому секторі економіки склав 41,5 млрд грн

Минулого року агросектор забезпечив більше 50% приросту капітальних інвестицій в економіку України, пише прес-служба Мінагропроду.

У загальному обсязі приросту капітальних інвестицій частка агропродовольчого сектору економіки становить 51,3%, у тому числі на сільське господарство припадає 39,6%, а на харчову промисловість – 11,7%. Тобто, цей сектор забезпечив більше половини приросту капітальних інвестицій в національну економіку.

120203 (Copy)
120203 (Copy)

«Врожай не у полі, а у коморі. Тільки зараз ми більш-менш можемо враховувати наші минулорічні перемоги. Так за попередніми підрахунками результатів загальний обсяг капітальних інвестицій, освоєних в агропродовольчому секторі економіки склав 41,5 млрд грн», — зазначив міністр аграрної політики та продовольства України Тарас Кутовий.

Вибір читачів за тиждень

Відео