Віра Олександрович

За місяць оскаржили 22 рішення тернопільських податківців

unnamed (16)

Платники на Тернопільщині у січні оскаржили 22 податкових повідомлення-рішення.

Про це повідомили у Головному управлінні Державної фіскальної служби (ГУ ДФС) у Тернопільській області.

- У січні від платників податків Тернопілля на розгляд в адміністративному порядку надійшло 9 первинних скарг, - кажуть у податковій. – У них оскаржили 22 рішення, у тому числі: 2 скарги юридичних осіб на 15 податкових повідомлень-рішень із податку на додану вартість (ПДВ), 6 скарг на 6 рішень щодо інших платежів і обставин, а також одна скарга на податкову вимогу від фізичної особи-підприємця.

Із початку цього року в ГУ ДФС в області розглянули 13 скарг платників податків на 16 рішень і вимог. За результатами первинного розгляду, без змін залишили 15 рішень на загальну суму майже 5 млн 233 тис. грн.

- Це - на 6 рішень і на понад 4,4 млн грн більше, ніж показник січня минулого року, - уточнюють фахівці. - Скасували повністю одне рішення на 1,62 тис. грн.

Нагадаємо, із 1 січня 2017 року набули чинність зміни, внесені до ст. 56 Податкового кодексу України (ПКУ) Законом «Про внесення змін до ПКУ щодо покращення інвестиційного клімату». Цими змінами, зокрема, доповнили ст.. 56 ПКУ п. 56.23. У ньому визначили особливості оскарження рішення про відмову у реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних.

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео