Антикризові кроки в сфері енергетики пообіцяли тернополянам

вконтакте

Вчора Віце-прем’єр-міністр України Геннадій Зубко провів засідання Антикризового енергетичного штабу, на якому розглядали питання кризової ситуації з енергозабезпеченням країни у зв’язку з припиненням постачання антрацитової групи вугілля з тимчасово неконтрольованої території України.

Сьогодні перед Урядом стоять як тактичні, так і стратегічні завдання з розв’язання кризової ситуації в енергетиці у зв’язку зі зменшенням запасів антрацитової групи вугілля на підприємствах. Насамперед - оперативні антикризові кроки та уникнення можливих негативних наслідків.   Антикризовий енергетичний штаб вже напрацював алгоритм дій для забезпечення стабільної роботи енергосистеми України. Це, в першу чергу, можливість проведення надзвичайних заходів в енергетиці та проведення штабів в областях України, особливо у промислових, для сталого тепло- і енергопостачання населенню. Про це після засідання Уряду заявив Віце-прем'єр-міністр - Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ.

- Стратегічно Україна визначила свій шлях до енергонезалежності. Рішення було прийняте в 2014 році, і ми поступово до нього рухаємося. В тому числі, це відмова від купівлі російського газу та від антрацитової групи вугілля, підприємства з видобутку якого залишилися на тимчасово окупованій території України, - наголосив Геннадій Зубко.

Віце-прем'єр-міністр зазначив, що Україна вже почала  переводити потужності на інший тип вугілля – газове, яке добувають на українській території.

- Наразі на Зміївській ТЕС вже відбувається поступовий перехід на споживання вугілля газової марки. Переобладнання усіх ТЕС одночасно зробити неможливо. На все потрібен час і фінанси. Але Україна розпочинає поступову модернізацію, що дозволить позбутись залежності від антрацитового вугілля, - зазначив він.

Фото автора

 

Вибір читачів за тиждень

Відео