У складі студентської збірної України виступали 6 тернополян

сновборд

У місті Алмати (Казахстан) завершилася 28-ма Всесвітня зимова універсіада-2017. У складі студентської збірної України виступали шестеро тернополян, але лаврів жоден з них не здобув. 

Тернопільщину в Казахстані представляли:  сноубордисти Тетяна Копчак (Тернопільський економічний університет) і Тарас Бігус (Львівський університет фізичної культури), фристайлісти  Олег Масира (Тернопільський технічний університет ім. І. Пулюя) та Андрій Лебедик (ТНЕУ), біатлоністка Марія Кручова та лижний двоєборець Віктор Пасічник (обоє спортсменів представляли ТНЕУ), повідомляє Номер один.

Найкращий серед наших земляків результат на Універсіаді показав Віктор Пасічник. Він був десятим у стрибках із трампліна (88,4 м). На лижну дистанцію 10 км спортсмен вийшов, маючи відставання 1:50 хв. На лижні Пасічник показав другий загальний результат (23:22.1 хв.), але це не дозволило йому піднятися вище, ніж на сьому підсумкову позицію.

Марія Кручова на трьох дистанціях зуміла потрапити лише в другу десятку. В індивідуальній гонці на дистанції 15 кілометрів наша землячка стала 12-тою – шість промахів на чотирьох стійках і сім хвилин відставання від чемпіонки. Гірші справи в Марії були у спринтерських перегонах – 17 місце (три промахи на двох стойках, відставання – 2,42 хв.). Трішки поправила результат Кручова у гонці переслідування, яку завершила на 14 місці (чотири промахи на чотирьох вогневих рубежах і 3,21 хв. відставання).

Фристайлісти Олег Масира та Андрій Лебедик у могулі пройшли кваліфікацію, але у фіналі не змогли поборотися за медалі, фінішувавши відповідно з 10 та 11 результатом. У подвійному могулі обидва фристайлісти до фіналу не пробилися, закінчивши змагання на 11 та 13 місцях.

На жаль, не увійшли до фіналів і тернопільські сноубордисти. У паралельному гігантському слаломі Тарас Бігус посів 20 місце у загальному протоколі, ще гірший результат показала у цій же дисципліні Тетяна Копчак – 23 місце.

Додамо, що попередньо до складу української збірної також входили ряд провідних тернопільських біатлоністів – студенти ТНЕУ та ТНПУ ім. В. Гнатюка Анастасія Меркушина, Дмитро Підручний, Андрій Підгрушний та Роман Бригадир, але, у зв’язку з їх участю в чемпіонатах Європи та світу, вони не змогли поборотися за нагороди зимової Універсіади.

До речі, в складі офіційної делегації нашої країни в Казахстані побували ректор ТНЕУ Андрій Крисоватий і директор центру фізичної культури та спорту ТНЕУ Роман Циквас. Можемо констатувати, що їхня присутність не допомогла тернопільським студентам вибороти хоча б одну медаль для Тернопільщини.

Вибір читачів за тиждень

Відео