Оксана Бучко

Тернополяни без педагогічного досвіду зможуть навчати дітей на Львівщині

0d0113c-racorn-depositphotos

Вчителів у душі незалежно від досвіду роботи в школах шукають для підготовки викладання у районних та сільських школах пілотних областей - Київщини, Харківщини та Львівщини. Такий проект під назвою «Навчай для України» має на меті поліпшити якість середньої освіти. Як будуть навчати учасники проекту, аналізували у ukr.segodnya.ua.

Організація «Навчай для України» дослідила, що кожен п’ятий вчитель в Україні – передпенсійного віку. Особливо, не вистачає у школах вчителів англійської мови, інформатики, математики та інших напрямів, особливо в селах. У результаті, за якістю освіти ми займаємо 56-е місце в світі.

- В середньому результати ЗНО випускників сіл і міст відрізняються на 12 балів. Програма зможе вплинути на шкільні колективи, мотивувати учнів та залучати їхніх батьків. І в результаті - істотно поліпшити освіту, — каже президент фонду Western NIS Enterpris Fund Ярослава Джонсон.

Така модель залучення нових вчителів працює в 40 країнах світу. Вперше її впровадили у 1990 році в США. Так, після восьми років роботи аналогічної програми в Британії, з найслабкішими школами Лондона показники успішності учнів цих шкіл зросли вдвічі, зазначають в організації.

Участь у проекті може взяти кожен, хто має освіту не нижче рівня бакалавра. Вимогами є хороше знання одного зі шкільних предметів, володіння лідерськими якостями, вміння спілкуватися з дітьми.

Відбір триває з 10 лютого по 1 квітня 2017 року. Зареєструватися можна на сайті проекту. Усього буде 50 переможців.  Відбирати нових вчителів будуть в кілька етапів: по скайпу і в Центрі оцінювання. Далі учасники проекту пройдуть шеститижневий Літній інститут підготовки.

Уже із 1 вересня 2017-го нові вчителі розпочнуть працювати в школах. Окрім ставки вчителя, вони отримуватимуть стипендію. Нові вчителі братимуть участь у всесвітній мережі Tearch for All, проходитимуть тренінги з лідерства та особистісного зростання.  Вони будуть викладати один з предметів за програмою МОЗ, але використовувати новаторські методики, з якими допомагатиме організація.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео