На одне вільне робоче місце в середньому по області претендує 6 безробітних

Без названия

«У січні 2017 року послугами служби зайнятості Тернопільщини скористались майже 15,1 тис. осіб, з них 13,4 тис. надано статус безробітного. За сприяння базових центрів зайнятості області працевлаштовані 1416 осіб. З компенсацією роботодавцям витрат єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування отримали роботу 46 безробітних. З компенсацією витрат роботодавцю на оплату праці працевлаштовано 2 внутрішньо переміщені особи. До участі в громадських та інших роботах тимчасового характеру залучено 146 осіб», - повідомив директор обласного центру зайнятості Василь Олещук.

У цьогорічному січні 459 безробітних проходили професійне навчання або підвищували свою кваліфікацію за рахунок коштів Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття. Завершили навчання 117 осіб, з них 95 вже працевлаштовано.

Аби посприяти безробітним у якнайшвидшому пошуку роботи, центри зайнятості області використовують нові сучасні технології: відеорезюме, комунікацію з шукачами роботи через соціальні мережі, започатковуємо відеопрезентації вакансій та он-лайн співбесіди, запроваджено електронну реєстрацію шукачів роботи на прийом до фахівців базових центрів зайнятості.

За станом на 1 лютого 2017 року на обліку в центрах зайнятості перебувало 12,2 тис. (13,7 на 01.02.2016) безробітних. Серед них 45,1% - жінки, 35,1% - молодь віком до 35 років, 45,4% - робітники, 37,7% - службовці, 39,2% - особи, які мають додаткові гарантії щодо сприяння у працевлаштуванні.

На 01.02.2017 допомогу по безробіттю отримували 10,5 тис. безробітних. Середній розмір цієї допомоги у січні 2017 року становив 1777,13 грн.

За перший місяць 2017-го послугами центрів зайнятості області скористалися 906 колишніх воїнів, з яких 25 - мали інвалідність; працевлаштовані 11 осіб; 851-му - продовжують шукати прийнятні місця праці. Через центри зайнятості Тернопільщини у цьогорічному січні шукали роботу й 32 внутрішньо переміщені особи; працевлаштовані – 5; 22 – ще у пошуку роботи.

Василь Олещук зауважив, що на Тернопільщині намітилась позитивна динаміка щодо збільшення кількості роботодавців, які подали вакансії у службу зайнятості. У січні загальна кількість вакансій в базі обласної служби зайнятості становила 4848 (2837 у січні 2016 року). Серед вакансій, які подали у службу зайнятості, зросла частка вакансій з мінімальною зарплатою з 12,6% у січні 2016 року до 42,0% у січні п.р.; серед поданих вакансій 4,2% були із заробітною платою вищою від середньої по області.

За станом на 1 лютого 2017 року актуальними були 1892 вакансії, у т.ч. для робітників – 1092, для службовців – 616, для осіб, які не потребують спеціальної підготовки – 184. Найбільший попит у роботодавців мали: серед службовців – менеджери, бухгалтера, інженери, касири, адміністратори, з робітничих професій - продавці, водії автотранспортних засобів, кухарі, перукарі, бармени, слюсарі з ремонту автомобілів, офіціанти, швачки, а без кваліфікації – підсобні робітники, прибиральники службових приміщень і вантажники.

На одне вільне робоче місце в середньому по області претендувало 6 безробітних.

Підприємствам, організаціям, установам, приватним підприємцям у центрах зайнятості області можуть запропонувати більше 20 різних соціальних послуг. Розширюються можливості підбору їм необхідних кадрів з елементами рекрутингу, на замовлення роботодавців здійснюється відбір потенційних працівників з використанням психодіагностичних методик, можливостей Інтернет-ресурсів.

«Відрадно, що ситуація із зайнятістю населення Тернопільської області поступово стабілізується. За останніми оприлюдненими даними Державної служби статистики України рівень зайнятості населення регіону, який розрахований за методологією МОП, зріс з 52,1% до 52,5%; рівень безробіття зменшився на 0,4 відсоткового пункту і становив 11,0%, - зазначив директор ОЦЗ. - Служба зайнятості Тернопільщини є доступною для відвідувачів, відкритою, сервісною і мобільною установою, яка завжди готова до співпраці».

 

Прес-служба обласного центру зайнятості

Вибір читачів за тиждень

Відео