Шантажувати своєю участю в аукціоні - новий вид шахрайства у Тернополі?

гроші

Маловідомий широкому колу тернополян мешканець нашого міста Олег Сус несподівано для багатьох на аукціоні виграв право оренди земельної ділянки в Тернополі на термін 10 років. Йдеться про 1 га на вулиці Тарнавського. За цю земельну ділянку переможець торгів погодився платити щорічно 4,3 млн.грн.

Іншими учасниками були відомі тернопільські будівельні фірми.

Однак, до оформлення угоди не дійшло. Вже в нотаріуса пан Сус відмовився підписувати відповідні документи. Як повідомив на умовах конфіденційності один з учасників торгів, йому перед аукціоном надходила пропозиція заплатити 10 тис.грн., щоб один з учасників знявся з торгів.

«Ми на це не звернули увагу, але коли один з заявлених на аукціон почав необґрунтовано піднімати ціну, ми насторожилися. - говорить інший учасник. - Коли сума з початкової (74 тис. грн. - ред.) підросла до 4 млн. грн., ми зрозуміли, що ціна економічно не вигідна і припинили торгуватися».

Як відомо, якщо переможець торгів не виконає взяті на себе зобов'язання та відмовляється від підписання відповідних документів, торги організовуються ще раз. За участь в цьому аукціоні кожен учасник заплатив гарантований внесок у розмірі 4 тис.грн.

Також читайте у наших колег ТУТ.

Вибір читачів за тиждень

Відео