Жінка-Шварценеггер, Ісус Спаситель та Іван Франко знайшли притулок в селі на Тернопільщині (фоторепортаж)

1-_7_zpsagokzguw

Якби не поїздка у пошуках Сидорівського замку та оглядин Гусятину, про існування села з веселою назвою Товстеньке (80 км від Тернополя) у Чортківському районі Тернопільщини я б і не знав.

Більш того, якби не місцева парочка, що мене підвозили (а сільський автостоп у тернопільському регіоні це щось! Майже кожна машина зупиняється) про те, що тут є цікаві пам’ятники з народними назвами я б і не знав, пише vladbespalov.

Назва села, де офіційно живуть трохи менше тисячі людей, походить зовсім не від великою кількості грубих (тобто, товстих) людей.

– У нас був дуже товстий шар родючого ґрунту, – розказують місцеві.

У Товстенькому вирішили не відставати за столичною модою і теж встановили свій Монумент Незалежності назвавши його «Жінка Україна». Встановлення скульптури приурочили до 20-ї річниці Незалежності. 1.  photo 1-_4_zpsirepkros.jpg За масивні руки місцеві жартома називають жінку Шварценеґґером. 2.  photo 1-_5_zpsb2iutrcg.jpg Центр села лежить поодаль від дороги Колиндяни-Гусятин. Старовинне кладовище. 3.  photo 1-_9_zps6dtblszg.jpg В околицях чимало ставків. Багато людей живуть натуральним господарством. Чим вам не еко-продукти за які на Заході викладають великі гроші? 4.  photo 1-_11_zpszk7vocxz.jpg Стовпи стали місцем гніздування для лелек або ж бусько, як кажуть у тутешніх місцях. 5.  photo 1-_24_zpsktm9cwyt.jpg Церква Святої Трійці 1846 року. 6.  photo 1-_10_zpsveukzzau.jpg Магазин і кафетерій з вагончику. 7.  photo 1-_13_zpsm3nzjdpd.jpg На території садочку «Сонечко» у 2004 році встановили погруддя Франку. 8.  photo 1-_15_zpsrgcvl341.jpg Міська рада 9.  photo 1-_22_zpsvmcnv3xd.jpg Найбільшою цікавинкою став пам’ятник, як розказали місцеві, Ісуса Христа. 10.  photo 1-_17_zpsqthzj9ms.jpg Чим не Ріо-Де-Жанейро? Автор: Nico Kaiser - Flickr, CC BY 2.0 Чи Ліссабон Автор: Stefan Didam - Schmallenberg - «Selbst fotografiert - own work», CC BY-SA 3.0 Навіщо їхати до Бразилії чи Португалії? 11.  photo 1-_21_zpsqpiouis8.jpg Призначення пам’ятника зовсім не релігійне – це монумент загиблим мешканцям Товстенького у роки Другої Світової. 12.  photo 1-_20_zpsfdffogmu.jpg Є і пару закинутих будівель. 13.  photo 1-_23_zpsivfenjso.jpg Поїздивши по сільській місцевості, подали від основних трас, усвідомлюєш, що люди тут живуть зовсім іншим життям. Дякую водіям і людям які допомагали у цій подорожі!

Вибір читачів за тиждень

Відео